Regnet

Är det någon som undrar varför det har regnat idag? Jo, det kan vi berätta.

image

När matte kom för att släppa ut Mullehästen i morse så hade hovböldsbenet svullnat lite. Så kan det ju bli ibland, så han fick gå ut och röra lite på sig för att se om svullnaden skulle gå ner. Han var rät missnöjd med det, eftersom det kom en regnskur precis när han gick ut. Han trodde att vi hade slutat med regn i öronen. Inte alls nöjd. Så först stod han och surade, sen började han gå runt lite. Och då var han halt igen. Fanken också.

Så matte gick ut och hämtade honom igen och sen ringde vi veterinären igen. Vi SA ju att det var lite konstigt att han missade jourtiden vid förra besöket. Veterinären kom, klämde lite, drog av skon och skar rent bölden underifrån. Det tog en och en halv timme. Stackars veterinär, stackars Mullehäst och stackars matte som var tvungen att hålla ordning på sagda Mullehäst. Han ska dock ha medalj för gott uppförande, för han var fantastiskt snäll. När det var som ajigast fick han lite happy happy av veterinären så han slapp känna efter. Istället somnade han så matte fick stå och stötta upp honom så han inte skulle välta. Svettigt.

image

Sen fick han foten i gips och bandage. Han får dock gå ut så länge han har sin stövel på sig (det gick ju så himla bra förra gången). Och så länge det inte regnar.

Därför regnade det naturligtvis idag, för första gången på typ två månader.

Vi bjuder på den.

image


Comments

Regnet — 5 Comments

  1. Hoppas att Raggsockeland inte ligger nära Rännelanda!
    Varning för galning som skadar hästar i hagen, håll uppsikt och ta väl vara på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *