Lite dagen efter

Efter att Mullehästen gått ute naken i vädergudens alla nycker det senaste dygnet så var han ganska trött och stel idag. Det är inte lätt att vara gjord av maräng när det regnar direkt på baken. Man kan faktiskt smälta bort!

Så vi tog en promenad. Det var så varmt att matte höll på att smälta bort istället. När det är 30+ grader och åsktryck, och man är dum nog att gå på en läig skogsväg i solen, då är liksom hela världen lite som bikramyoga. Igår var vi mycket smartare och red på en skuggig väg tidigt på förmiddagen. Men man kan inte vara smart jämt. När det var som allra varmast tog vi paus. Matte i skuggan och Mullehästen i närmsta dike. Fikarast!

image

Vi mötte den röda raggsockans matte också. På golfbanan. Med en golfvagn. Som luktade raggsockematte. Det blev nästan kortslutning i Mullehjärnan där en stund. Sen återgick han till att kampanja om att äta på golfbanan istället för att promenera runt golfbanan.

image

Det ska ju regna en himla massa i natt också, så matte funderade om Mullehästen skulle få på sig sitt flugtäcke med det tunna regnskyddet i. Men nej, då hade det stackars djuret fått ett getingstick på bogspetsen, stort som en golfboll. Sånt kan man inte ha täcke på. Så han fick fortsätta vara naken, så får vi se om han överlever till imorgon trots vädret. Det är i alla fall varmt mellan varven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *