Tur och oordning

Igår städade alla mattarna i sadelkammaren. Ni vet det där man gör varje år som man tror ska gå snabbt för att man ändå har hyfsat god ordning och sen visar det sig att det tar fyra timmar och man kommer hem med hela hjärnan full av damm och fälld päls.

Mullehästen lallade obekymrat runt i hagen under tiden. Bortskämt djur. Han hade mest lite problem med vattenspridaren som stod i trädgården nedanför hagen. Sjukt märkligt.

Efteråt gick vi ut med den bruna raggsockan och hans matte. Eller ja, de gick, vi lallade med barbacka någonstans i kölvattnet utan någon som helst ordning. Dagens stora action var när det dök upp en röd bil i alldeles för hög hastighet på den vanligtvis stillsamma skogsvägen. Till och med raggsockan sa fnork. Mullehästen sa inte fnork, han gjorde en hundraåttigraders i luften och flydde i panik tre meter innan matte fick stopp och vi kunde hoppa ut i blåbärsriset så att bilen kunde passera. Sen sa han fnork. Allt i tur och ordning liksom. Eller oordning. Eller så.

I övrigt var det rätt lugnt, Mullehästen försökte äta träd i farten så att matte höll på att ramla av ungefär åtta gånger. Men det hör liksom till.

image


Comments

Tur och oordning — 4 Comments

  1. En sån där bild skulle i turistbroschyrer kallas för “mirror lakes” och det skulle erbjudas utflykter för många pengar för att ta sig dit. Och det har ni inom promenadavstånd! Mäktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *