Vattenland

Fortfarande hundra miljoner grader varmt, enligt Mullehästen. Och följaktligen fortfarande en genomseg Mullekropp. Så matte och bonusmatte gjorde en gemensam aktion för att få lite fart på djuret. Han hade ingen som helst lust att bli fådd fart på, men ibland får man faktiskt finna sig i att bli nedröstad av en övertygande majoritet.

Inte blev det bättre när matte raskt bestämde att han skulle släpas upp för en lång backe. Vi har faktiskt inte gått i backar på evigheter, och det var flugor, bromsar, varmt och en stor skogsmaskin som kom dundrande längs vägen så Mullehäst och medföljande människor fick hoppa rakt ut i naturen. Eller ja, den kom ganska långsamt. Men såna där saker tenderar att bli ganska stora i Mullehästens värld.

image

Syftet med att gå upp för backen var att komma upp till badsjön. Mullehästen har blivit ordinerad att kliva runt i vattnet som en del av sin rehab, så vi tänkte att när det ändå är hundra miljoner grader varmt så kan det vara en ganska bra grej att testa. Men nu är det ju som det är med mullehästar, alla vattendrag är potentiella krokodilboningar. Och sjöar är jetemycket vatten, och därför naturligtvis en jetestor krokodilfara. Så han tänkte minsann inte gå ner i någon sjö, tackar som frågar. Matte försökte med konsten att rida ner i sjön. Aldrig i livet, sa Mullehästen. Trots trugande, smackande, skällande och allsköns envishet från matte så vägrade Mullehästen. Inte ens när bonusmatte tog av sig strumpor och skor och gick före så gick han med på det. Hon är ganska ny, så man kan inte riktigt lita på att hon känner till alla dimensioner av det här med krokodiler. Det hjälpte inte att hon hade nomnoms att locka med. Mullehästen ville INTE bada!

image

Till slut tröttnade matte och satt av och släpade i den motvilliga hästen samtidigt som bonusmatte knuffade på bakifrån. Då var det okej. För Mullehästen. Matte var lite lätt missnöjd över att klafsa runt i sjön med skorna på sig, men vad gör man inte för att visa vem som är envisast.

image

När Mullehästen väl hade kommit i sjön kom han på att det var ju JETEKUL att bada, så han lallade runt och skvätte vatten på sin matte (som skvätte tillbaka), doppade nosen och krafsade sjöbotten för glatta livet. Det var väldigt vilken fart det blev på humöret, kan man säga. Vi passade också på att gå lite fram och tillbaka för rehabens skull, samt öva gemensamt krafs med framben (Mullehästen) respektive bakben (matte).

image

image

När vi var klara och promenerade hemåt så var det mycket mer fart på Mullehästen. Det var tydligen vansinnigt uppiggande att gå på krokodiljakt på det här sättet. Dessutom var det nerför.

Väl hemma så bestämde mattarna att Mullehästen skulle tvättas. Dels för att det var varmt så han inte skulle frysa, dels för att han fått kli under magen av nån himla insekt som tydligen vaknar i början av juli, dels för att matte redan var så blöt om fötterna som det är möjligt att bli och dels för att han såg ut som någon typ av borkfärgad snarare än vit.

image

Bonusmatte gjorde en kämpainsats med schamponeringen och matte stod för att blöta ner sig ytterligare med hjälp av kombinationen vattenslang och vattenkrig med häst som återgått till sin vanliga, starkt negativa, inställning till vatten. Två schamponeringar senare var han fortfarande inte direkt ren, men var iallafall en aningen ljusare nyans än innan. Och vid det laget hade alla inblandade tröttnat och matte hade blivit om möjligt ännu blötare om fötterna.

Så Mullehästen fick gå ut i hagen igen. Där la han sig och rullade, väldigt noga och demonstrativt. Naturligtvis.


Comments

Vattenland — 5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *