Retrievers

Okej, för att det ska bli lite ordning och reda i den här retrieverfrågan; Det finns tre retrievers. Det är typ en flock.

image

Först har vi den ena retrievern (till höger i bild. Bakvänd ordning är också ordning.). Det är den retrievern som oftast omnämns som retrievern på bloggen (men det är inte alltid hon, det kan också vara den andra retrievern, det är lite olika). Denna retriever är alltigenom godhjärtad och glad, men blond hela vägen inifrån och ut, kan man säga. Hennes största intressen är agilityövningar, bada i allt som går att bada i (har man tur är det vatten, har man otur är det inte det), samt att sova i mattes rena tvätt (inte helt sällan i direkt följd efter utövning av intresse nummer två).

Den andra retrievern är den smartaste retrievern. Hon är en stabil retrievertant som mest sover, äter och fiser nuförtiden. Om hon nödvändigtvis måste röra på sig så föredrar hon allra helst att gräva sig ett rejält hål. Gärna i rabatten.

Sen en vecka tillbaka har vi nu också den tredje retrievern, a.k.a. The Hooligan. Hennes fokus i livet är att tugga på saker (natur, människor, möbler, inte så himla noga), testa hur snabbt man kan springa utan att välta, jaga allt som rör sig, kraschsomna på ställen där hon är i vägen så mycket som möjligt, samt bita sina äldre systrar i röven (och följaktligen få spö av nämnda systrar, nån himla måtta får det vara).

image

Sen när vi ändå håller på så har vi malen Glenn också. Hans största intresse är att spela död. I början trodde matte att han var död och petade på honom varje gång, men då blev han bara sur och gömde sig under pumpen i två dagar i protest. Så han får väl ligga där och sova på rygg. Det gör säkert alla fiskar. Matte kan inte så mycket om fisk, egentligen.

image


Comments

Retrievers — 10 Comments

 1. Jag tror att Glenn är en vändmal, släktet Synodontis. De ligger gärna på rygg, simmar på rygg etc.

 2. Det känns egentligen helt logiskt att matte har en mal som heter Glenn. Skönt med ett relativt underhållsfritt husdjur som omväxling?

 3. Är han en Ancistrus (av många kallade Anticristus) så är han en skäggmunsmal och ingen vändmal.
  Men varför skulle Mullematten få ett husdjur med normala vanor helt plötsligt?

 4. Det är tveklöst en Ancistrus. Och nej, de ligger väl inte upp och ner så värst ofta om de inte är hanar och vaktar ägg och därmed ligger upp och ner under en stock eller kruka eller nåt annat äggvänligt ställe. 🙂

  Men som sagt, normala husdjur är ju tråkigt! 🙂

 5. Tycker mig se ett visst mönster bland mattes djur, alla verkar smått galna/personliga. Sådan matte sådan…?

 6. “Springa så fort man kan utan att välta”, är det nåt som är utmärkande för dina djur? (Även om nu Mulle sprang lite över gränsen där på headerbilden.)

  Huliganen är väldigt söt.

  (Men hur i hela friden hinner du med både djur och jobb?)

 7. Men kolla! En Huliganhund! En med gott gry, verkar det. Bådar gott inför framtiden.
  Vår egen Huligan är så gammal nu, att han egentligen inte kvalificerar sig som Huligan längre. Fast det vågar jag inte säga för då blir han förnärmad.

 8. Men aaawww hur söt får man egentligen vara utan att det betecknas som brottsligt? Menar nu Hooliganen…. men malen är fin han med. Jag vet inte så mycke tom fisk jag heller….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *