Förberedd

Mulle och matte har just nu en tävling som vi kallar för “sämst bakben vinner”. Mulle har sitt konstiga höger bak och matte är halt på vänster bak. Men eftersom den ena av oss har mer lättillgänglig sjukvård än den andra så får vi fokusera på det vi kan. Alltså gjorde vi Mullehästen klar för morgondagens veterinärbesök, även om matte fick ta det lite i slow motion.

Först fick han vara Snälla Farbror Ludd igen. Mullehästen älskar barn, och när ett hälsar på så får han vara ponnyridningshest ett varv runt hagen. För besväret fick han en halv chokladboll och en bit kanelbulle. Sjukt nöjd hest.

image

Sen gick vi ner i ridhuset och gympade lite. Det gick förvånansvärt bra. Mjukt och trevligt liksom, trots alla våra gemensamma hältor. Man får anta att de tog ut varann. Vi höll inte på så länge eller i särskilt hög fart, vi bara körde lite stretching och kollade av läget. Mullehästen och sockorna fick gå ut på nytt gräs igår, och även om gräset knappt når över skorna på Mullehästen så har han lyckats äta så mycket att han ser högdräktig ut. På en halvtimme i ridhuset bajsade han nio gånger och fiser som en hel karl. Suck. Dessutom har han krockat med en socka och fått ett hål i ena frambenet samt samlar på gräsfläckar överallt.

För att inte matte skulle skämmas ihjäl över att komma till veterinären med en smutsig, högdräktig nittonårig valack med ett hål i fel ben så gjorde matte det bästa av situationen. Hålet kan vi inte göra så mycket med mer än hålla det rent. Det är lite svullet men sitter inte nära något viktigt, så låt gå för det. Högdräktigheten är sannolikt mest luft och vatten, och brukar gå ner efter en dag eller så, när Mullehästen kommer på att gräset inte försvinner om han kostar på sig att andas ut mellan tuggorna. Så vi antar att det löser sig själv med lite extra vätskedrivande örter i kvällsnomnomsen. Men smutsig får man faktiskt inte vara när man åker till doktorn. Så Mullehästen fick bada. Han var inte odelat förtjust över det, så kan vi säga. Men han blev i alla fall ren och fin.

image

Så ja, imorgon eftermiddag åker vi. Håll gärna en tumme eller så om ni har möjlighet.


Comments

Förberedd — 9 Comments

  1. Hej!
    Klart tummar, hovar, tår och tassar hålls för Mullehästens knän. Men jag måste också passa på o fråga vad det är för vätskedrivade nomnoms Mullehästen får. Är det något bra? 🙂
    // Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *