Lördag morgon

I morse fick Mullehästen inte gå ut direkt på morgonen. Han fick stanna inne och käka snabbfrukost, sen blev det morgonmotion. Sånt kan man ju bli ganska sned på. Men sen kom tjolahoppsadeln fram och då blev han jeteglad, för vi har ju inte varit ute på hela veckan. Total känslokrock alltså. Det är inte lätt.

image

Sen gick vi ut i naturen och räknade golfare. Det var rätt många för att vara så tidigt på morgonen, men inte lika många som förra helgen. Mullehästen sa högtidligen fnork åt dem, sen började han tjata om att galoppera. Det fick han inte. Man måste faktiskt värma upp först. Så han fick klättra upp på kalhygget i civiliserat skrittempo. Typ aptråkigt. Men utsikten är för all del fin.

image

Vi gick vidare genom skogen där Mullehästen behöver lyfta på fötterna och tänka sig för. Han gjorde varken eller, vilket resulterade i att han höll på att välta ner för en backe och skrapa av sin matte mot en tall. Men både matte och Mullehäst är ganska vana vid den typen av incidenter, så det redde ut sig innan det var kris på riktigt. Och när vi hade trasslat oss ut ur skogen så fick han äntligen galoppera. Vilket han gjorde med den äran. Klad hest!

Sen tyckte matte att vi skulle vara seriösa en bit. Det tyckte inte Mullehästen. Matte försökte förklara att Mullehästen inte har någon talan. Och Mullehästen menade att det må väl vara hänt, men om han inte har någon talan så har han iallafall en sprattlan. Matte ansåg att det finns inget som heter sprattlan. Mullehästen motbevisade matte genom att bli spektakulärt rädd för krokodilrännorna och sprattla ut på golfbanan med fötter i alla riktningar och nästan gatekrascha ett parti golf. Matte fick skämmas. Suck. Sen fick matte skälla på Mullehästen så han kunde tänka sig att trava ordentligt med näsan nere och rumpan med sig. Han var alldeles för fnittrig egentligen, men gjorde tappra försök bitvis. Så låt gå då.

image


Comments

Lördag morgon — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *