Lagom bortskämd hest

Idag har Mullehästen fått massage igen. Somliga har det bra. Matte har ju varit lite orolig för det stela bakbenet i ett par veckor, så det passade väldigt bra att få en objektiv koll. Dessutom var det så fint väder att han fick stå utomhus. Sjukt nöjd hest.

Före massagen fick han värma upp med en kort stund tömkörning i ridhuset. Det tyckte han var ovanligt roligt, och han traskade på fint i skritt men var lite knackig i trav. Dock tog han båda galopperna utan problem, det brukar annars vara det han inte vill göra om något är knas.

image

Hursomhelst, massagen gick bra, men samma sak där – stel. Så nu har vi i samråd med massören bestämt att det är läge att åka till doktorn med bakbenet. Inte för att han verkar ha särskilt ont av det, utan mer för att det är snedmusklat och bättre att kolla än att låta bli. Så nu ska matte jaga telefontid så får vi se när det blir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *