Sköna maj välkommen

Igår kväll firade vi Valborg med ett pass i ridhuset. Där har vi inte varit på evigheter, trots att vi verkligen borde. Istället har vi kompromissat och övat läxorna utomhus i det fina vädret, men det blir aldrig riktigt samma sak. Så vi tog oss i kragen och körde ridhuset en sväng, fast ingen av oss hade lust. Det gick naturligtvis jättedåligt. Matte var trött och Mullehästen stel, sådär som han alltid blir när han inte är genomriden på ett tag. Så det var liksom bara att ta sig igenom det.

Vår viktigaste läxa är den lösgörande övningen “slarviga skänkelvikningar”. Det gick faktiskt hyfsat ändå. Matte fokuserade på skänkelvikningar och Mullehästen fokuserade på slarviga. Det är det vi kallar för teamwork. Och så påstår folk att vi inte tar våra läxor på allvar. I övrigt var det mest böj och bänd, men efter fyrtiofem minuters elände var det ändå okej. Vi får sluta fuska så med dressyren bara för att det råkar bli vår!

Idag tog vi en tidig morgontur ut i solskenet. Det blåste svinkall vind, men i övrigt var det finfint ute. Mullehästen var väldigt glad och pigg, men hade sån träningsvärk att matte trodde att han var amputationshalt efter fem meter i trav. Medan matte försökte komma ihåg sin almanacka i huvudet för att räkna ut vilken dag vi kan åka till kliniken så fick Mullehästen syn på sin favoritbacke, virvlade iväg i hundranitti knyck och drabbades av ett svårartat anfall av the yahoos. Sen var det inte fråga om någon hälta eller stelhet. Gamla farbröder måste bara ha lite motivation på morgonen!

image

För övrigt så är det sjukt ofint att lägga ut FLER portabla eventuellt-kungskobrahemvist-vägbulor när man väl har vant sig vid att det måste finnas EN. Nu är det ju många!

image

(Om någon undrar hur matte hinner ta kort på det där så kan vi avslöja att vi står och stirrar och fnorkar en stund vid varje, och matte har insett att det bästa är att lägga sig i så lite som möjligt.)

När vi kom hem fick han agera ponnyridningshest åt en besökande tvååring och var Snälla Farbror Ludd en lång stund. De hade med sig både morötter och äpplen. Mullehästen tyckte att det var briljant.

Imorgon ska vi ner i ridhuset igen. Så vi inte tappar farten!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *