Tisdag i korthet

Vi har hunnit med massor idag. Vilket komprimerar bloggtiden lite, så vi kör en kort rapport idag;

Först sprang vi ut i ösregnet och gjorde en sista tempoträning inför lördagen. En trekvarts mil på 35 minuter, och stadiga 30 km/h på raksträckorna. Mullehästen var glad trots att det regnade på honom, även om han var tvungen att ta paus och fnysa ibland när han fick vatten i nosen (det är lite av en biverkning när man för sig genom livet som en glad giraff).

När vi kom hem fick han ett kort bad med tork- och klistund, sen var det hovisdags. Han hade fina fötter och försökte bara tugga på hovis litegrann. Matte fick komma och distrahera tuggnosen. Men vid det laget var han så trött att han kablonksomnade på mattes axel istället. Myshest.

image

image

Och fötterna blev fina! Nya dojor med nya sulor, rejäla doningar som en Riktig Distanshest!

image

Hovis ville också vara med på fotfoto.

image


Comments

Tisdag i korthet — 4 Comments

  1. Upplys gärna en totalt oinsatt i distansritt – är det vanligt med sulor på tassarna när man är distanshest? Eller är det Mullehesten som har behov för det av någon anledning jag missat?
    Mvh en vanlig hopptjej (och ibland när nöden kräver det – dressyrtjej)

    • Både ja och nej i Mulles fall! Det är absolut vanligt att distanshestar har sulor, de allra flesta har det. Då behöver man inte fundera om vissa delar av banan går på steniga vägar eller sådär. Mullehästen hade dock haft sulor ändå, distanshest eller ej, eftersom han är plattfot och får ao om han går utan.

  2. Hälsa Hovis att han har rätt rejäla doningar han också.
    Nu ska jag ta extra insulin för att kompensera sötchocken som kom som resultat av kablonksomning på mattes axel.
    HerregudjagdörsåsöttochjagsomegentligeninteärsåförtjustihästarmenälskarMullenussen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *