Tusenmilaservice

Mullehästen hade träningsvärk idag. Stel i ryggen och bakbenen kändes som stolpar. Han fick ett mjukt pass i ridhuset med mest skritt så han mjukade upp sig lite. Det tyckte han var trevligt. Till och med Mullehästen insåg att man får äga sitt eget problem om man agerat jämfotahoppande amfetamingiraff dagen före. Han var fortfarande på gott humör i alla fall.

Efter ridturen fick han en extra lång borststund i solskenet, med pälsfällningsborsten och alla de andra borstarna i tur och ordning. Sen var det dags för tandläkare och vaccination. Båda delar är såna där “en gång om året”-saker, lite som en tusenmilaservice. Mullehästen har dessutom varit rätt bråkig med munnen i ett par veckor, så det var hög tid att kolla läget.

Mullehästen har ju en massa sjukdomar som inte är bra att kombinera med lugnande, därför är det bra om han får så lite som möjligt i såna här sammanhang. Förut hade vi en tandläkare som inte använde lugnande alls, men någon sådan har vi inte fått tag på senaste åren. Men i år hade vi en som i alla fall var väldigt förstående, så Mullehästen fick bara en liten raggsockedos för att sluta säga fnork åt saker. Precis lagom.

Själva kollen gick väldigt smärtfritt. Mullehästen hade inga problem, möjligen en kant som var en liten aning vass och därför fick ett par tag med raspen. Annars hade han en “mycket vettig hästmun”. Det är ju trevligt att höra att någon del av honom anses som vettig.

En liten vaccinationsspruta också, sen fick Mullehästen ragla in i sin lägenhet och sova en stund innan han gick ut i hagen och solade öronen resten av eftermiddagen.

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *