En solig lördag

Idag kom vi på att vi snart ska rida distans, men att vi bara har tränat en gång. Det är lite för lite. Så Mullehästen fick på sig fnorkmätare, GPS och hela elektroniken, och så gav vi oss ut på joggingtur. Det gick lite sisådär. Engagemanget var det sannerligen inget fel på, men det är torrt och dammigt ute och det blir inget vidare när man är hosthest. Så han lät som en galen astmatiker vid ett par tillfällen när han fick sprattla fritt. Däremot när matte höll honom i trav eller civiliserad (nåja) galopp så var det inga problem. Förhoppningsvis behöver han bara hosta ur sig lite. För säkerhets skull har matte vattnat hans mat, hans lakan och för all del resten av stallet. Det kan låta märkligt, men det skulle inte skada om det regnade en liten skvätt i hagen också.

I övrigt hade vi inga större missöden, förutom att Mullehästen brakade rakt ut på en åker vid åsynen av en stillastående traktor med släpkärra, samt att han skrämde två andra hästar genom att glatt hoppa jämfota genom tunneln under motorvägen. Men det ingår liksom i det vanliga svinnet, kan man säga.

När vi kom hem fick Mullehästen bada (när matte ändå blötte ner allt annat kan vi lika gärna ta honom med). Han var genomsvettig och gulbrun, och imorgon ska vi åka på utflykt, då kan man inte se ut hur som helst. Han höll inte riktigt med om det, han gillar gulbrunt. Men han fick bada ändå, trots vilda protester. Som kompromiss fick han gå upp till gräshagen och beta en stund medan han torkade. Matte tänkte att om han står där med matte i grimskaftet så är han tillräckligt distraherad av gräset för att inte ställa till med ofog på en stund. Matte hade fel. Mullehästen är nu inte längre nybadad.

image

Nåväl. Han fick gå in och stå där och torka färdigt medan matte putsade sadeln. Han var sjukt missnöjd med det. Men sen blev livet bättre när han fick besök av fans, ända från Skåne, som kom för att klappa lite. Först blev han blyg, men när det visade sig att de hade med sig en jättestor papperskrubba full med nomnoms så var de världens bästa människor, och han poserade snyggt för kameran och visade alla sina tricks. Han kan när han vill, så att säga.

image

Sen fick han gå ut i hagen och filosofera i leran. Imorgon ska vi ge oss på att lasta igen för första gången sen han vurpade i släpet förra veckan. Nu med halkskydd under mattan. Håll tummarna för att det fungerar!

image


Comments

En solig lördag — 3 Comments

  1. Han börjar se mer och mer majestätisk ut nu när ansiktsbehåringen börjar återgå till normala nivåer. <3 I vintras såg han ju ut som en förväxt raggsocka med den där isbjörnspälsen i ansiktet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *