Morgonfnork

Vi hade egentligen planer på att ta en tur ut, men när matte kom för att servera frukost så var det full action utanför stallet. Taket skulle bytas och hantverkarna var i full färd med att sätta upp en byggnadsställning precis utanför stalldörren.

image

Matte hade två alternativ. Antingen försöka sadla Mullehästen samtidigt som någon bokstavligt talat river hans hem. Eller bara kasta ut honom i hagen och återkomma en annan dag. Matte valde märkligt nog det sistnämnda. Så då återstod bara att lyckas få ut honom…

image

Tre hästar som ska ut förbi en möjligt livsfarlig attackerande ställning utanför dörren. Mattes nerver avgjorde kvickt att det var lika bra att ta det värsta först, så var det gjort sen. Det vill säga Mullehästen först, därefter den bruna raggsockan och sist den mest filosofiska av de tre – den röda raggsockan.

Så fort Mullehästen fick syn på ställningen blåste han upp sig till dubbla sin storlek och började fnorka med en sån volym att hantverkarna valde att ställa sig på behörigt avstånd och stå helt still (medan den ene viskade till den andre “Titta, han känner inte igen sig!” och fnissade. Mullehästen varvade fnorket med att fnysa åt honom. Det hördes ingen skillnad.). Sen kom han på att frukosten var ute i hagen och han var inne i stallet. Och så kan man ju inte ha det. Så han bestämde sig för att fejsa sina fears, gjorde sig så liten och smal han kunde och dundrade ut genom dörren, förbi byggnadsställningen och vidare ut förbi allt material på gårdsplan. Matte följde efter hängandes i snöret som en liten vante.

Sen var det den bruna sockans tur. Han var inte ett dugg rädd, mest lite förbryllad. Han såg dock en utmärkt ursäkt att sprattla hela vägen ut i hagen istället för att uppföra sig. Sist gick den röda sockan, som mest var sur. För att han var sist och för att någon varit oförskämd och ställt en byggnadsställning utanför.

Men Mullehästen var nöjd i alla fall. Han hade överlevt anfallet och fått frukost. Det är typ det enda man behöver.

image


Comments

Morgonfnork — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *