Tisdagsutflykt

Idag var vi på tisdagsutflykt igen, för andra veckan i rad. Men idag var det ingen shopping på schemat, det var dags att åka till fröken!

Eftersom Mullehästen har börjat fälla sin päls och därför rullar sig som om han fick betalt för det så tar det för närvarande ungefär en timme och avsevärda mängder vatten för att få Mullehästen i presentabelt skick (och då har han ändå overall på sig ute!). Därför fick han inte gå ut och äta sin frukost i morse, trots att vi hade en timme extra tid. Det hade liksom bara blivit ut, rulla, gå in för sanering. Och det hade inneburit vattenslang. Men Mullehästen ville inte tro på det, utan var tvungen att skrika och bråka såpass att matte lämnade honom åt sitt öde och gick ut i skogen med retrieverarna en stund istället. När matte kom tillbaka hade han lugnat ner sig, ätit upp sin frukost och vi kunde packa ihop oss och åka.

För tre månader sen skadade Mullehästen rumpan på en träning och blev rätt handikappad ett tag. För att det inte ska hända igen så får han nu ha mer av en biroll under träningarna. Istället har fröken bestämt sig för att få ordning på matte. Eller få mindre oordning på matte, är väl närmare sanningen. Så matte fick sitta och skärpa sig hela lektionen och Mullehästens jobb var att tala om för fröken om matte gjorde rätt eller fel. Det gjorde han så gärna. Lite mer än nödvändigt ibland, tyckte matte. Himla skvallerhäst.

Vi fick öva på att gå rakt fram, och att svänga. Det låter naturligtvis superenkelt. Det var det inte. Mullehästen är tämligen bakvänd, på det sättet att han är extremt rörlig i bakben, rygg och rumpa, men knölig i framhalvan. Det är därför han hellre gör sluta istället för öppna. Nu har vi fått i läxa att bara böja framför sadeln. Och naturligtvis har matte i läxa att rida ordentligt, sluta tappa vänsterhanden och dra bak skänklarna. Hmm. Vi fick avsluta med lite övergångar, då blev det lite fart i Mullehästen (och definitivt inga bakdragna skänklar, heja överkompensation)!

Vi var ändå rätt nöjda efteråt. Mullehästen var lite svettig bakom öronen och lagom trött, matte var helt menalt utmattad. Det finns olika sorters svårt, idag var det den tekniskt svåra sorten. Väldigt nyttigt.

[foto: Fröken, i farten under pågående lektion. Avancerat!]


Comments

Tisdagsutflykt — 5 Comments

  1. Jag kommer ihåg att du fick till sitsen vid nån träning och Mulle sen tyckte du kulle ha den sitsen hela tiden. Hur går det med det? Är han lika sträng fortfarande?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *