Intervallbus

Idag fick Mullehästen gå ut och sprattla i naturen tillsammans med raggsockan. Lycka!

För att det skulle vara någon som helst himla ordning på oss så bestämde vi att vi skulle vara seriösa och intervallträna i den brantaste backen. Dessutom behöver vi klätterträna i skritt. Resultatet blev att vi gick upp för backen varannan gång i skritt och varannan gång i full rabarber. Även om Mullehästen var lite tveksam till om vi verkligen skulle skritta varannan gång och raggsockan var lite tveksam till om vi verkligen skulle ranta upp och ner för samma backe sjuttioelva gånger. Eller i alla fall fem. Tre i skritt och två i galopp. Och sen en extra backe i galopp på tillbakavägen. Då fick Mullehästen fullkomlig fnatt och matte förbannade innerligt att han inte hade GPS’en på sig så vi hade fått en hastighetsnotering, för det gick fort! Inte en enda gång kom sockan före Mullehästen, ändå kom Mullehästen hem med lerstänk i hela nyllet. Då har man haft roligt!

Sjukt nöjd hest, äntligen ute, i full fart, med sällskap, matte på stadig plats och inte längre ont i baken!

(Raggsockor kan till synes också sprattla rätt bra.)

Är det någon som vet hur man gör för att inte ländtäcket ska stå ut som en batmancape så fort hästen får för sig att satsa på Mach3?

Foto (som oftast) av raggsockans ständigt fantastiske husse, officiell hovfotograf på Mullebloggen (intonation valfri). Matte upphör aldrig att imponeras av bildkvaliteten!

(På ovanstående bild rider matte för övrigt tydligen med enhandsfattning. Alla undrar varför man väljer att göra det i full fart. Vi kan inte riktigt svara på det. Men okej.)


Comments

Intervallbus — 12 Comments

  1. Till ländtäcket kan jag rekommendera att du köper ett tyngdband (sånt som används för att få gardiner att hänga snyggt) finns i tygaffären eller där dom säljer gardiner. Trä bandet genom/i passpoalen på täcket. Har funkat bra för mig som oxå har en mach 3 häst.

  2. Man väljer enhandsfattning vid hastigheter över 30km/för att snabbt kunna grabba tag i manen. Alternativt klappa uppmuntrande på halsen. Eller köpa cowboystuket med armen ut. Det beror lite på vilken läggning man har – fegis/självmordsbenägen/american.

    Av bilden att döma lutar H åt den i mitten. Uppmuntrande klapp på frisläppta fartdårar kan göra underverk gör tempot!

  3. Har du en svansrem till ländtäcket (under svansen såklart?) Om inte, skaffa de eftersom de hjälper otroligt mycket. Annars skulle du kunna sy fast små hällor längre ner på täcket så att du kan stoppa svansremmen där istället och det borde hjälpa 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *