Alla hjärtans häst

Vi tar det här med högtider på allvar, det gör vi.

image

Mulle och matte firade Alla Hjärtans dag med ett mysigt dressyrpass i ridhuset. Vi hade på tävlingskandaret och tränade på att hitta olika sorters skritt. När man tävlar måste man kunna skritta olika fort och sådär. Det är vi skitdåliga på. Mest för att vi båda tycker att det är aptråkigt med skritt, vi har liksom alltid hoppat över den biten med motivationen att vi ska ju ändå inte tävla. Det var ju onekligen ett resonemang som kom tillbaka och bet oss i röven. Så nu får vi öva. Men det gick ganska bra ändå. Mullehästen var på gott humör vilket gjorde att matte blev på gott humör, och vi varvade skritten med olika typer av sprattel så blev alla nöjda.

Mullehästen klagade dock över att kandaret var obekvämt, och efter att ha funderat lite räknade matte ut att det måste vara att det är så många remmar att de nyper honom i luddet. Så nu får vi hitta på ett sätt att jobba runt det. Några förslag som inte innefattar att linda in hela alltet i nosludd?

image


Comments

Alla hjärtans häst — 5 Comments

  1. Min häst är jättekänslig för allt som skaver, för tränset brukar jag köpa mjuk sårtejp på Apoteket och tejpa de delar som skaver eller nyps 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *