Ka….kan…kandelaber?

Idag regnade det, så det passade utmärkt att rehabschemat röstade för ridhusdag. För att piffa upp det hela lite så tog vi på kandaret och övade lite med det. Ett sånt där riktigt kandar. Matte har i något svagt ögonblick avgett nyårslöftet att vi ska starta MsvC under året. Det kändes som en jättbra idé då, såhär sex veckor senare börjar den övertygelsen vackla lite.

Hursomhelst, när man tävlar dressyr får man inte rida på vårt vanliga huvudlag, därför måste Mullehästen återinvänjas på “vanligt” kandar (bridong+stång). Han tycker att det är mycket märkligt. Hela munnen full med skrot, inget stöd i nosen och överlag ingen himla ordning alls. Så han fick mest gå och tugga och fundera på vad det skulle vara bra för. Eftersom han inte är så pigg på att ta stöd i munnen måste han bära sig själv mycket mer med det nya kandaret jämfört med det akademiska kandaret som vi brukar ha. Det gick faktiskt ganska bra med tanke på att han har haft såpass lång rehab. Höger galopp orkade han inte, men han var ändå på gott humör och blev inte arg när det inte fungerade utan sa bara till matte som det var och så löste vi det genom att göra fattningar med bara ett språng i galopp och sen avbrott. Helt okej så.

Men att byta utrustning och hålla på, sådär så man måste TÄNKA… fy sjutton var jobbigt det är, tycker Mullehästen.

image


Comments

Ka….kan…kandelaber? — 3 Comments

  1. Drömde om Mullehästen inatt. Han hade hamnat utanför sin hage på något sätt (kanske när sällskapshästen som var en svart liten shettishingst hade haft sönder undertråden när den rymde?) och passade på att lägga sig på rygg i ett djupt lerigt dike och rulla sig. Jag skickade iväg ett sms till Mullematten med orden “Han ramlade självmant ner i ett dike och rullade sig i den blöta leran, en viss häst kommer inte bli glad när han inser att det blir bad sen” och så släpade jag in den jetenöjda leriga Mullehästen i sin hage och fångade in den svarta rymmarshettisen.

    Fullt upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *