Variation

Det är viktigt med varierad träning. Speciellt under konvalescens och igångsättning. Det håller nog de flesta med om. I Mullehästens fall har det dock inte så mycket med kroppen att göra som med knoppen. Gör man samma sak flera dagar i rad så kommer Mullehästen obönhörligen att få tråkigt och börja hitta på ofog. Och vi har tillräckligt med ofog vid vanliga ridpass. Därför blev det uteritt idag, trots att det var grått och kallt väder och matte helst ville ligga hemma i soffan under en filt.

Mullehästen har nu kommit så långt att han får börja gå i backar igen. Det tyckte han var så roligt att han inte riktigt kunde låta bli att jämfotahoppa lite i ambitiös sjöhästform och falla in i en glad liten dans efter att ha lyckats med att få matte på sned med en ovanligt snygg krokodilfint. Det blir ju liksom lite som en ny väg när man inte har varit där på flera måååånader. Dessutom finns det små högar med fnöh och olika djurspår här och var som man kan fnorka åt om man av någon anledning får lite tråkigt. Vi höll oss dock ifrån de brantaste backarna, riktigt så långt har vi inte kommit än. Plus att de backarna oftast innebär att man får kuta i full rabarber och matte orkar inte ha ännu en diskussion om varför det är olämpligt. Allt har sin tid.

image


Comments

Variation — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *