Åter till ordningen

Nu har vi haft våra respektive semestrar och igångsättningar färdigt. Idag var det åter till ordningen, marsch ner i ridhuset med höga ambitioner. I alla fall hos Mullehästen, mattes ambitioner var lite mer moderata (av typen “kunna gå rakt fram och svänga på kommando”). Naturligtvis lyckades vi ha sällskap i ridhuset också, och matte bad till högre makter att Mullehästen inte skulle göra bort sig lika mycket som förra gången. Han besvarade den bönen genom att inleda med att bli rädd för sin egen fis.

Sen gick det dock bättre. Vi tränade mycket övergångar för att hålla Mulleskallen sysselsatt utan att ta ut oss för mycket, och det var nog ganska lagom idag. Han var förvånansvärt mjuk och trevlig de delar av ridpasset när han glömde bort att han är en odödlig komethäst, och när han kom ihåg det så var det oftast inte värre än lite giraffimitationer och en och annan upphakning på backväxeln. Vi har varit med om betydligt värre, alltså.

image

Mullehästen har fått en julklapp av sina faddrar. Ja, egentligen fick han den i julas, men eftersom matte behövde beställa den i utlandet så har det dragit ut på tiden. Den enda sortens benskydd som vi kan komma överens om att de är tillräckligt bekväma samt tillräckligt hållbara är från Toklat, och den enda svenska återförsäljaren har slutat ta hem dem. Så nu blev det direktbeställning, och vi slog på stort och fick tre par. Mullehästen tyckte att de luktade skojigt och var mycket bekväma. Tack snälla faddrarna!

image
image


Comments

Åter till ordningen — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *