Spratteli sprattela

Mullehästen har inte vilat när matte var borta, han har varit ute och skuttat i snön med sin extramatte varje dag utom en då han sprang i ridhuset med den röda sockans extramatte som han fick låna tillfälligt. Och det är skönt att få vara ute mycket, tycker Mullehästen. Men en enda dag i ridhuset på nästan två veckor är ju faktiskt lite för lite för att man ska kunna hålla sig i skinnet. Det märktes inte minst igår när vi var på krokodiljakt på golfbanan.

Så det blev ridhus idag. Men matte slogs av tanken att det kanske är lika bra att tömköra lite först, får att se hur statusen är på Mullekroppen, bakbenet och allt sånt. Det var ett klokt beslut. Mullehästen inledde med att ragla fram som en anka och se fullkomligt blockhalt ut. Hyfsat olämpligt för mattes nerver. Men det visade sig som vanligt vara återhållet ofog som läckte ut i sömmarna, och när det var dags för galopp försökte han bocka efter bästa förmåga, kom på att det blev obekvämt i linorna och löste det hela genom att stå på bakbenen och leka zorrohäst kombinerat med lite blandade småhopp. Men bakbenet såg för all del bra ut.

Men när det värsta hade kommit ut, Mullehästen hade skuttat runt i terre-a-terre och blivit lite allmänt avfnorkad så kunde han tänka sig att hålla sig i en gångart i taget, även om det var stolpigt.

Slutligen slappnade han av och sträckte på sig, mycket glad över att få vara dressyrhest. Nu återstår att se om han tycker detsamma när matte sitter uppepå imorgon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *