Detta morgonhumör

När matte är lite trött och velig om det ska bli någon tömkörning eller inte, och kommer till stallet tidigt på morgonen och Mullehästen ser ut såhär…

image

…då blir det marsch ut i hagen. Finns det något magiskt fodertillskott som hjälper mot dåligt morgonhumör? Mullehästen har redan en foderstat som “är lite som en halv kemilektion” (citat Raggsockans matte). Men det är ju uträknat enligt alla konstens regler, så vad sjutton.

image

(För ordningens skull, nej han får inte bara 6 kg hö per dag, men det som serveras i hagen står på en annan lista.)

Nåväl, idag blev det vilodag, men igår fick Mullehästen vara ridhest. Han var inledningsvis på extremt dåligt humör för att det hade regnat på honom hela dagen, så när han fick på sig sadel och hela köret så tittade han mest klentroget på matte och tyckte att det var taskigt att försöka lura honom att få upp hoppet. Men när väl matte landade i sadeln nere i ridhuset blev det desto mer exalterat. Sen bråkade vi i trettio minuter om hurvida galopp ingår i en balanserad igångsättning (Mullehästens åsikt) eller inte (mattes åsikt). Men han var ändå betydligt mer civiliserad än när vi fuskred i förra veckan. Dessutom går han ganska bra på det dära bakbenet, det är bara ibland det inte riktigt hänger med. Mattes plan är att vi ska träna mycket mjuka övergångar så att benet hänger med. Mulles plan är att vi ska studsa på stället. Vi får se vem som vinner i slutändan.

image


Comments

Detta morgonhumör — 1 Comment

  1. vet inte om det finns något tillskott för dåligt morgonhumör men har samma problem med min dam! men där är drt snarare “jag-är-skitsur-för-att-jag-vil-ha-mat-NU” som är problemet! löste detta med att göra maten till nått roligt!
    tex har vi i vårt stall lite dille på o lära hästarna små trix i kombination med stretchingen!
    så när maten ska fram plockar jag med lite nomnoms och låter henne få leka lite och visa hur fantastisk circus-häst hon är! då blev krubban belöning och humöret toppade!
    vet inte vad herr mulle tycker om sådant men han gillar ju att visa att han e bäst och nomnoms!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *