Lite harmlöst sådär

Ja, alltså. Vi red lite igår. Nu skulle vi ju inte göra det riktigt än enligt planen, men Mullehästen börjar tröttna på tömkörningen och då vet man aldrig riktigt vad som händer. Matte har ingen lusta att hämta ner honom från ridhustaket. Dessutom har nu svullnaden och stelheten gått ner såpass att det går att känna precis vilken muskel som är aj, så att vi kan anpassa oss efter det. Så matte tänkte att en lugn skrittur kan ses som ganska harmlöst i sammanhanget.

Matte hade fel. Mullehästen hade ingen som helst plan på harmlöst. Det verkar som att någon har matat Mullehästen med sprängmedel. Fem minuter in i passet (efter att Mullehästen i tur och ordning blivit rädd för allting inne i ridhuset inklusive bokstaven E, samt vid två tillfällen sin egen skugga) så insåg matte att vi har två alternativ; trava eller dö. Matte valde trava. Det kändes rimligast.

I skritten är Mullehästen helt obrydd, i traven känns han lite instabil. Men inte halt, snarare tvärt om, nästan överrörlig. Så det må väl vara hänt. När han väl fick trava kunde han nästan sköta sig. Eller nej, det kunde han inte, men han slutade hoppa jämfota i alla fall, ibland får den nivån räcka.

Efteråt var den ajiga muskeln mycket bättre, speciellt efter lite stretching och massage. Så på det sättet var det ju helt rätt beslut i alla fall.

image

 


Comments

Lite harmlöst sådär — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *