Morgonpiggt

Med en morgonpigg hovslagare måste matte vara ännu morgonpiggare. Och visst, det går väl att lösa för all del. Men att övertyga Sveriges morgontröttaste häst att han måste gå en promenad klockan sju på morgonen, FÖRE FRUKOST? På det hela taget inte riktigt lika enkelt. Men om vi skulle ha någon chans att sko det muskelstela bakbenet måste vi åtminstone värma upp först. Så matte gav sig ut, reflexer och allt, och släpade den trebenta morgonsuringen ett varv runt hagen. Mer hann vi inte, eftersom hovis var ännu piggare än planerat.

Det gick att få på skor, även om det var en del bråk från mullehållet till en början. Men när han väl fått vänja sig vid tanken och hovis hittade vilken vinkel som var minst aj så gick det bra. Dagens guldstjärna till tålmodig hovslagare! (Inte minst när raggsockan senare fick för sig att liggstrejka i stallgången, men det hör inte riktigt hit).

image

Efter skoningen bestämde matte att det är nyttigt att röra på sig efteråt också = promenad igen. Mullehästen hasade gnälligt med lägst bak i snöret och tyckte att det var förskräckligt orättvist att bli behandlad som en himla labrador. Men han gick ganska bra. Starta, stanna och vända är svårt, men när han väl fått upp farten går han nästan som vanligt. Vilket gör att matte misstänker att han inte kommer tappa benet i första taget. Och när solen gick upp, det var frost överallt och det rök skojigt ur nosen, då tyckte till och med Mullehästen att promenad var okej. Lite.

image


Comments

Morgonpiggt — 2 Comments

    • Matte hade fullt upp med att övertyga raggsockan om nödvändigheten att faktiskt stå upp när man blir skodd. Bilder kommer bara på snela hestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *