Finbesök

Idag var en sorts äventyr för Mullehästen, fast på hemmaplan. Den svartvita bockponnyn och hans matte kom på besök, tillsammans med vår gemensamma vän som var med på hopptävlingen häromsistens. Spännande! Matte lånade en raggsocka (brun) och Mullehästen fick ta hand om vår gäst. Det gjorde han med bravur genom att vägra bromsa på kommando ungefär hela ridturen. Det är tur att vi har sadelfasta vänner. Vi tog en lugn vända med mest skritt, ändå lyckades Mullehästen nästan sladda av vägen, raggsockan backa ner i ett dike och bockponnyn högtidligen inleda vinterns bocksäsong. Här gör vi inget halvhjärtat.
image

Bockponnyn fick gå först (gästerna först, ni vet) för att hålla sig lite i skinnet, men det hade vi inte mycket för när Mulle och sockan gick snett bakom och skvallrade om preciiiis var man ska galoppera och inte. Spratteltajm! Att de var tvungna att hålla sig i skritt på vissa galoppsträckor hade de ingen som helst förståelse för. Himla dumheter, liksom.

Angående den pågående diskussionen mellan matte och raggsockan i ridsammanhang så står det ungefär 4-3 just nu. Kanske. Vi är inte helt säkra, men vi tror att matte leder. Raggsockan är sjukt missnöjd med det och försökte lägga ifrån sig matte i en bäck. Han lyckades inte så bra med det. Ha!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *