Söndagsfrisering

Igår regnade det så mycket att vi tog skydd i ridhuset, trots att det var lördag och allt. Vi som hade tänkt att rida långt och fort! Istället bestämde vi raskt att vi skulle ha ett roligt ridhuspass, så vi red såndär mysdressyr när man bara gör saker man vet att man är bra på. Så kan man känna sig sjukt duktig sen. För vår del blev det massor av slutor i alla farter och gångarter, och en del galoppfattningar från skritt, för det börjar vi bli experter på. Dessutom lindade vi in det hela i en lite lullig aura av trams, så allting blev jeteroligt. Vi fnittrade ikapp, kan man säga. Ingen som helst ordning, på det hela taget.
image

Idag var det dags för hårda bud igen när matte jagade upp Mullehästen kvart över sju på morgonen med klippmaskinen i högsta hugg. Eller ja, det är så han ser det. Från mattes synhåll var det mer att Mullehästen i lugn och ro fick äta frukost med lite happyhappy-pulver, sen fick han gå till frisören. Det gick faktiskt otroligt bra. Okej, han var inte helnöjd och okej, han sparkade maskinen ur handen på matte fyra gånger (men träffade bara själva matte en gång och bara så lite att matte fick ett skrapsår på knogen. Det är svinn man får ta). Men på det hela taget en fantastisk insats. Matte fick lov att klippa delar av skägget, mellan frambenen och själva frambenen med ungefär en sjättedel av den normala mängden kris och panik. Sen fick han gå in i sin lägenhet och stod och blängde skeptiskt när raggsockan blev klippt med en mycket större, mer högljudd maskin.
image

Nu hoppas vi att vi kan vänta lite längre än tre veckor innan vi måste klippa nästa gång, även om det är ganska praktiskt med täta intervall ur KBT-synpunkt.

image
Sockan vann igen. Bah.

Men Mullehästen vann i alla fall slaget om vems päls som kan sprida sig över hela stallet mest effektivt. Fjöspäls!


Comments

Söndagsfrisering — 2 Comments

    • Den blev ännu mer fantastisk när sockans matte visade honom den stora hemska klippmaskinen. Först såg han ut som han skulle få en stroke, sen sprang han och gömde sig i ett hörn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *