Helt om

Det gick ju förskräckligt dåligt när vi red i onsdags. Vi gav upp efter halva och gick hem. Det är inte ofta vi gör så. Igår lekte Mullehästen med sin bonusmatte, men idag skulle vi ta tag i grejorna igen. Vi var lite skeptiska till varandra först, men trots att solen sken så gick vi ner i ridhuset utan att hitta på ursäkter.

För att få bästa förutsättningar fick Mullehästen värma upp till Champagnegaloppen som är hans favoritlåt (Ja, han har en egen spotifylista). Han blir alltid extra tjusig när han får höra den, han kanske känner sig som sina kusiner i Wien. Så matte tänkte att det var en strategiskt start.

Vi hade dock inget att oroa oss för. Mullehästen var på mycket bättre humör och matte red mycket bättre idag. I onsdags kunde vi nästan inte galoppera – idag tränade vi skolor i galopp på kvartslinjerna och förvända fattningar. Nemas problemas. Efter en kvarts uppvärmning var det samma glada, mjuka häst som vi haft de senaste veckorna, som bjöd framåt och studsade på stället för att göra alla sakerna. Bra det, då kan vi sluta oroa oss för eventuella kriser av veterinärtyp. Dåliga dagar får man ha ibland. Det är bara lite opraktiskt när vi båda har det samtidigt.

Men idag var det en bra dag! Mer såna dagar!

image


Comments

Helt om — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *