Mullehästens Halloween

Mullehästen var på dåligt humör för att det hade regnat på honom. Dessutom firade han lite egen Halloween genom att hitta spöken i hörnen på ridhuset. Matte hade fullt upp med att få honom i rätt riktning utan att välta eller orsaka en sockkrock. Det tog en stund innan vi fick rätsida på sakerna, men efter lite blandat trams löste det sig hyfsat. Det var lite stabbligt bara. Knöligt liksom. Men det visade sig troligen bero på att Mullehästen var kissnödig. Matte tycker ju i såna lägen att han kanske kan säga till istället för att knipa och streta på med korslagda bakben, men nej, så jobbar vi inte.

image

Den riktiga Halloweenskräcken kom dock på vägen hem. Den kom bakom oss. Lysande i alla riktningar, som ett ufo, kom den smygande längs vägen. Vi flydde ut i sommarhagen och gömde oss bakom raggsockan medan den dundrade förbi i ett ljusblått skimmer och tjöt sitt avgrundsvrål så att hela grannskapet skulle höra att den var där. He-re-gud. Fnork!

Det var glassbilen.


Comments

Mullehästens Halloween — 4 Comments

  1. Ser ju att du är iväg och hoppar “hela tiden”
    Vi är ett gäng som hopptränar varje onsdag, i ett ridhus nära dig. Vill du vara med ? Vi har en duktig tränare som kommer, som anpassar höjden efter ekipagens önskemål…Den bruna hästen hoppar varje vecka, och tycker det är kul !

    • Ja, kanske det någon gång 🙂 Men snart kommer vintern och då kommer vi inte ut tyvärr, så vi kan inte vara med på något som är så återkommande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *