Stormigt

Det har ju varit en ganska fin höst, sol och grejer. Så nu ska vädret ta igen sig genom att ordna lite orkan sådär. Med rådande klass 3-varning för eftermiddagen så åkte matte upp på förmiddagen för att bädda åt alla tre hästarna och se till att de hade eftermiddagsfika i lägenheterna så de kunde gå in tidigare utan kris.

Vi passade på att rida lite också. I ridhuset naturligtvis, Mullehästen var tillräckligt sur över att ha varit ute i regnet i hagen. Det fortsatte han sedan att vara, hela första kvarten av ridpasset var han tvungen att ragla omkring och vara kränkt över att det hade regnat i öronen på honom. Men när han kom över det så gick det riktigt bra. Matte trodde att Mullehästen möjligen skulle ha lite träningsvärk efter den rätt så intensiva helgen, men inte då. Efter den inledande krisen så var han sitt gamla vanliga mjuka och glada jag. Matte börjar nästan bli lite bortskämd med det.

Vi tränade styrketräning idag. Först med halter från trav, och sen med täta växlingar mellan skritt och galopp på liten volt. Mullehästen tyckte att det var roligt även om han var sugen på att byta galopp. Men det ingår i skogsläxan, inte i ridhusläxan, så det får vänta. Men han var fasligt duktig, och på fyrtiofem minuter gick han från det här…:
image

…till det här:
image

Effektiv motion, kallar vi det. Det blev en lång avskrittning också, när vi var klara kom det nya skyfall så vi lallade runt i ridhuset en kvart extra och väntade på att det skulle avta. Under tiden passade vi på att försöka plåta den nya rumpmuskeln. Det var lättare sagt än gjort, men man ser lite i alla fall. Deffad rumpa liksom!
image

Och regnet avtog visserligen, men när vi kommit hem och Mullehästen bytt om till utejacka och skulle gå ut så satte det igång igen. Han trodde att matte skämtade när vi gick ut. Blöt! I öronen! Vafan!

Men raggsockornas mattar räddade honom tidigare från hagen så han fick komma in innan det blev full orkan. Phu.
image


Comments

Stormigt — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *