Vad börjar hända med din ända?

Mullehästen har fått en ny rumpmuskel. En alldeles rund, precis bakom höften. Eller ja, matte kanske trodde att han hade krockat med en socka eller så först tills matte insåg att det faktiskt fanns en identisk bulle på andra sidan. Men man får betänka att det här är matten som tog hästen till veterinären när han hade fått magmuskler. Nåväl. Det här nya rumpfyndet vet vi inte riktigt var det kommer av, men det är trevligt när konceptet “mer Mullehäst att tycka om!” går att applicera på överlinjen istället för …underlinjen, som det brukar vara.

Vi tog en tur i ridhuset för att testköra den nya rumpan. Det har varit lite mycket ridhus senaste tiden, men Mullehästen var ute och lekte i naturen med den röda raggsockans extramatte igår (hans egna extramatte är sjuk och den röda raggsockan har ont i en fot, så det blev praktiskt så liksom). Dessutom var det inte ett enda klagomål från Mullehästen angående ridhuset idag, för när vi kom ner var grannens lilla runda vita häst där. Även känd som Mullehästens livs största kärlek. Han hade ytterst svårt att släppa blicken från henne och struntade högtidligt i vad matte sa tills matte tog till de stora bokstäverna. Då skärpte han sig och beslutade sig istället för att vara den tjusigaste hästen av alla tjusiga hästar i hela världen. Det är ju också ett sätt att flirta liksom.

Matte hade inget emot det. Den tjusiga inställningen i kombination med den nya rumpan gjorde att även detta ridpass kan räknas in bland de högsta på skalan. Vi checkade av våra klassiker, galopp/skritt/galopp-övergångar, samling i trav och lite i galopp, skrittpiruetter och skolor i trav. Det blev inget långt pass, det funkade liksom från början och då är det inget att tjata om. Matte var nöjd, Mullehästen var nöjd. Mer än så behöver vi inte.

image


Comments

Vad börjar hända med din ända? — 7 Comments

  1. Vill se bild på Mulles livs största kärlek! Eller är det mer något som Mulle lägger upp på facebook (svärmande tonårscollage typ)?

  2. Klart han lägger på sig muskler! Enligt vad jag drömde inatt är nämligen Mulle och matte gästartister på Kents nästa turné. Mulle gör stor succé hos fansen, matte anklagas för att flirta med Jocke Berg och vara anledningen till att han inte får något filmstöd från Svenska Filminstitutet nästa år.

    Jag kan även meddela att Mullehästen bajsar maränger.

    Ps. DU kan va felmedicinerad! Ds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *