Tjusig hest

Äntligen har vi fått fatt i ett par hängslen av rätt märke och modell. Matte slipper nu sitta extremt rakt för att inte riskera att dyka i diket. Tack för alla tips och hjälp!

Om Mullehästen var ett vandrande elände i ridhuset i måndags så var det precis tvärt om idag. Det kan möjligen vara så att de nya hängslena gjorde att han kände sig som en tjusig hest. Eller så tyckte han bara att det var förträffligt att sadeln satt still, eller att han inte hade full luddoverall på sig längre. För så fort matte landade i sadeln så tyckte han “kom igen så kör vi!” och rantade iväg i sånt tempo att matte fick inleda passet med att bromsa. Mycket ovant, Mullehästen brukar annars vara lite seg i starten.

Sen passade vi på att öva svåra saker, när han ändå var så välvilligt inställd. Till exempel förvänd galopp utan vältning. Växling mellan skolor i skritt och trav. Övergångar. Halter. Enkla byten. Och som paradnummer; fattningar i förvänd galopp på femtonmetersvolt samt byte till rättvänd. Sen avslutade vi med galoppsluta i båda varv och kände oss så nöjda med oss själva att man inte tror det är sant.

Fler såna dagar tack.

 
image


Comments

Tjusig hest — 3 Comments

  1. Jetestilig hest! Och officiellt riktig modeblogg!
    Galoppsluta blev jag också utsatt för igår. Samt att fröken tyckte att jag skulle klara av att sitta mer på inre sittbenet i öppnor och slutor. Efter halva lektionen konstaterade jag att förra veckans ryggskott nog gjort mig lite stel och sned… på slutet gick älgen helt ok iaf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *