Olika sorters morgonhumör

Mullehästen började dagen på bedrövligt humör. Allt var fel, och till råga på allt fick sockorna gå ut och inte han. Skitdag.
image

Han fick lite frukosthö inne, och då blev det lite bättre. Trodde matte. Men det var bara en manöver för att i lugn och ro kunna planera rackartyg. När matte hängde upp hans pyjamas och tofflor på sin plats så passade han på att lämna frukosten och smita ut på gårdsplan och lalla runt lite. DÅ blev han minsann på gott humör!
image

Det hade lite motsatt effekt på matte. Så kan vi säga. Så efter att den fnittriga Mullehästen blivit infångad och motvilligt insläpad i stallet igen så fick han på sig full dressyrmundering och så fick han ett rejält pass med skogsdressyr istället för en lugn skrittur i solen som vi hade planerat.

Men han tyckte inte det var så himla illa. Okej att det är lite jobbigt att behöva göra sluta upp för branta backar, men utsikten var ju fin. Och solen sken, det var rimfrost och dimälgar att jaga i skogen. Plus att när man tränar galoppombyten under såna omständigheter så kan man passa på att skutta lite extra i bytesögonblicket och se hur mycket man kan få matte att lossna ur sadeln (ganska mycket före nio på morgonen, visar det sig).
image

Det är tydligen roligt att vara ute och skutta i nollgradigt solsken när man inte längre har kliig dunjacka på sig. Tänk om han kunde komma ihåg det nästa gång istället för att bygga en ny.

image


Comments

Olika sorters morgonhumör — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *