Pizzahästkontraster

När man har tittat på Spanska Ridskolan och sen kommer hem till sin egen pizzahäst är man naturligtvis motiverad att sätta sig i ridhuset och köra runt sitt lyxåk till häst i samma mjuka, fina dressyr som kusinerna kunde.

Mullehästen, som inte har använt baken ordentligt på tre veckor, hade inga såna planer. Han var snarare konstruerad lite som en trähäst idag. Det är aldrig en upplyftande känsla att dela ridhus med en hälften så gammal raggsocka och inse att man inte ens tillnärmelsevis är det ekipage i sällskapet som mest liknar ett från Spanska Ridskolan. Ouch.

Det blev inledningsvis fulridning i gångarten blandad giraff i tjugo minuter för att värma igång alla inblandade muskler (häst och pilot). Sen hade vi böj&bänd-ridning i ytterligare en kvart. Därefter tränade vi täta galoppfattningar från skritt i en kvart. Sen ville Mullehästen kräkas. Men då var han i alla fall mjuk och följsam. Nu ska vi bara rida bort träningsvärken i ett par dagar så är vi nog tillbaka på tåget sen.

 
image

Matte har naturligtvis inte varit bortrest hur som helst utan att köpa presenter till Mullehästen. Nya benskydd minsann, med reflexer i alla riktningar!

 
image

Vi behöver ett orange schabrak. Eller svart och orange. Man kan inte vara omatchad. Det går inte.

Mulle har också fått en ny pyjamas. Det är ju inte jättekallt än, så Mullehästen har sovit i fleecepyjamas. Tyvärr sover han ganska engagerat i sitt sågspån, så när han kliver upp på morgonen ser han lite ut som en kokosboll. Och då ska han morgonkramas med den som släpper ut. Det kan ha framkommit vissa åsikter i stallet om att mattar i jobbkläder inte vill ha en spånig kramhäst i frisyren klockan sju på morgonen. Det är så att säga lite av en intressant känsla när man lutar sig framåt på kontoret och inser att det rasar sågspån ner i tangentbordet på datorn. Och så vidare.

Så matte fick lov att köpa en ny pyjamas. En såndär fleecepyjamas med blank utsida, så att Mullehästen kan sova som en död sill utan hela kokosbollseffekten på morgonen. Den är brun och ser väldigt vuxen ut. Matchar fräknarna och allt. Tjusig hest!

 
image


Comments

Pizzahästkontraster — 6 Comments

  1. Jag kan se morgonscenariot framför mig. “KRAMAS?!” Och vem vill inte kramas med en morgonmysig Mullehäst, liksom?

  2. Åh! Blandad giraff, den gångarten kan min häst med, jättebra faktiskt! Började tro att min häst var ensam om den gångarten, men tänk så skönt att ha hittat en annan blandgiraff 😀
    Och vem vill inte kramas med en kokosboll varje morgon? ^^,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *