Spanska Ridskolan v.s. Mullehästen

Matte var ju alltså och tittade på Spanska Ridskolan i Globen igår. De var lika fantastiskt fina som vanligt. Även om, ni vet, det försiggick lite Mullehästigheter även bland de propra, värlartade pizzahästarna.

Till exempel den som var tvungen att stanna och glo på en blomkruka mitt under pågående uppvisning. Eller de som fick akut spader av publiken i ett speciellt hörn av arenan. Vi känner igen sånt, det gör vi. En av de finaste ögonblicken för matte var när de äldsta och duktigaste hingstarna hade visat sina otroliga skolor ovan mark och skulle gå ut, varpå den viktigaste hingsten skulle gå först. Han visste mycket väl om det och sa tydligt till sina kollegor att “Jag vill vara först! Jag SKA vara först! FÖRST! FÖRST! AAAARGH, JAG ÄR JU FÖRST!!!” och därmed gjorde en tvärnit, hoppade baklänges och orsakade en seriekrock med sina bröder. Lite som den av pizzorna i kadriljen som blev totalt övertänd i avslutningsmomentet, långsam passage på led, och därför gick lite för snabbt. Och bonkade in i brorsan framför, som i sin tur tyckte “SLUTA KNUFFAS!!” och sen blev det lite totalt mayhem en stund. Allt medan tätpizzan gick i supermjuk, välsamlad passage och bara himlade sig åt alla bakom.

Matte kände också igen inställningen hos de sjukt peppade pizzorna som var uttagna till skolor ovan mark, och var så sprattliga och på tårna att det liksom ibland bara exploderade och flög ben i alla riktningar. “JAG SKA GÖRA ALLA SAKERNA!!!” *sprattel*När de utför skolor ovan mark är arenan upplyst med två spotlights, de går in en och en i en av spotlightcirklarna och gör sitt trick och går ut igen. Och så fort någon är klar så ser man bland de som kretsar utanför vems tur det är. “MIN TUR, MIN TUR!! Okej, ladda! Ladda! Jag är med! Jag är med! Min tur! HAHA, SPOTLIGHT!! Samla! Samla! Sjukt pepp, kom igen, samla! ÅÅÅÅ HOPP!!! NU SKA JAG HA KARAMELL!!”

Spanska ridskolans riddräkter har en insydd sockerbitsficka i den ena fracksvansen så de kan ge sina pizzor omedelbar nomnom vid arbetet för hand. Det känns som att Spanska Ridskolan liksom har koll på hur man gör för att få en pizzahäst på sin sida, det gör det.

Eller pizzahästen som hade ett solo. Själv inne på arenan med sin husse på marken, i bara långa tyglar. Så sjukt viktig! “ALLA TITTAR PÅ MEJ!!”
Där var det både höga knän och sprättiga framben. Störst, bäst, vackrast och viktigast!

image

Det raraste av allt, med den absolut största igenkänningsfaktorn för matte, var inställningen hos beridarna, som i allt sprätt, sprattel och kaos bara sitter helt lugnt, ler och skakar lite på huvudet med inställningen “Ja, jag väntar väl tills du är klar då.”

Just keep swimming. The pizza pony way.

 
image


Comments

Spanska Ridskolan v.s. Mullehästen — 7 Comments

  1. Tack för skratten. Därfick jag en liten energiboost, så nu ska jag gå och ta tag i den där fullständiga invändiga rekonden av en Golf, tvätt av säten och luktsanering och what all.

  2. Haha! Jag skrattar försiktigt för att inte ta ut mig innan jag själv får se det ikväll (och för att inte utmana ryggskottet i onödan…).

  3. Just de där “JAG SKA GÖRA ALLA SAKERNA!!!” fnissade vi rätt mycket åt, jag och mini-me-, för det var ju inte bara att de skulle göra alla sakerna (såg du att det var förtyckt i programmet vilken pizza som skulle sprattla på vilket sätt?) utan de skulle GÖRA ALLA SAKERNA OJ DET BLEV PÅ EN GÅNG. Så mycket energi, så ihopknorvlat och med extra studs. *s*

    Och så den där som fick spatt av publiken. Den var vår favorit. En pizza med extra allt. =)

  4. Tack! o tack igen,

    En mycket suverän sammanfattning på en magisk kväll. Hade precis lika kul som du åt “grabbarnas” interna små gnabb 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *