Sprattligt

Matte är förkyld och har tillbringat de senaste dagarna i en driva under en filt i soffan. Det har i sin tur inneburit att Mullehästen har vilat i tre dagar, i hans värld helt utan anledning. Så kan man inte ha det när man är i superhjälteform, så matte samlade ihop all sin energi och släpade sig upp till stallet för ponnyrastning.

Mattes plan var en stillsam skrittur runt villaområdet. Mullehästen hade inga dylika planer. Han hoppade jämfota hela vägen, utom när han var tvungen att stanna och stirra på de nya soptunnorna. Kommunen har infört att alla hushåll ska ha TVÅ soptunnor. TVÅ!! Det är ju faktiskt inte riktigt klokt. FIENDEN HAR FÖRDUBBLAT SIN ARMÉ!! Sånt är tillräckligt traumatiskt utan att man är trefaldigt orastad innan. Så det blev lite rörigt där ett tag, speciellt när det kom en åkgräsklippare och la sig i det hela. Kaos.

Sen mötte vi raggsockans matte och husse vid deras hus. Mullehästen tyckte det var så roligt att han hade ambitionen att hoppa över en nyponhäck för att hälsa. När han inte fick det blev han tjurig och gick baklänges, krafsade i marken, blev rädd för ett flygplan långt bort, tuggade på naturen och försökte finta matte för att sprattla in i häcken i alla fall. Så vi fick skutta vidare hemåt innan det blev alltför mycket oreda.

 
image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *