Hallå?

Var har ni tagit vägen? Mår alla bra? Vi har ju inte hört från er på hela helgen!

Har alla tagit sig igenom semestern med alla knän, öron och eventuella svansar i behåll? Hur går det med vinterpälsen, är den uppackad ur källaren? Har ni ätit nåt kul? Några spännande planer inför hösten? Åsikter om vädret? Nåt annat ni har på hjärtat?

 
image


Comments

Hallå? — 18 Comments

 1. Hej. Själv har jag suttit och fnulat på hur man får en raggsocka som inte gillar ridbanor och övningar att just gilla ridbanor och övningar. Tips på hur man får den att sluta vingla är också välkomna.

 2. Jag har träffat din syssling från landet! Åsnan miró. Jättesöt men inte lika söt som du. Hans husse hade också lite fångest 🙁 förutom att klappa miró i öronen har jag åkt flotte, fiskat, klappat geten Niklas och rynkat på näsan åt grisarna sveta och Kurt. Världens bästa helg med andra ord!

 3. Jag blev kidnappad till en fantastisk gård utanför Uppsala med bastubad, stjärnhimmel och en KATT att klappa på, igelkottar att beskåda och höns att beundra. Det var kul. Jag vinkade till två hästar på vägen. Jag vet inte om de svarade, eftersom jag satt i en bil och de gick ute i hagen, men de såg makalöst impoerade ut. (Eller, du vet…ja.)

 4. Gudmor ägnade större delen av söndagen åt hästrelaterade aktiviteter. Först var jag på dressyrtävling och tittade, sen red jag din syster (vi välte inte, success!) sen tömkörde jag den stora bruna som uppvärmning (oklart vem som blev mest uppvärmd, alla blev iaf svettiga), sen körde vi ett snabbt och effektivt pass. Efter det cyklade jag runt ungefär halva stan innan jag åkte hem och kollapsade i en hög.

 5. Det är ju som man säger, att hälsan tiger still!
  Här är allt lika bra som med Mullehästen, det kan man ju också tala om. Vi är glada att han verkar vara i livs form.

 6. Jag hör inte till hästägare eller den ridande typen, men jag gillar din stil Mulle, du har verkligen nåt visst. Sen kan jag upplysa dig om att i morse var det minus 2 grader så nu är höst/vintern på väg här uppe i dalafjällen. Fast nu lyser solen och det är varmt och skönt i alla fall, så det där med höst känns avlägset.

  Ha det!

 7. Ett mullebloggfan har ägnat sig åt att ta körkort så att hon kan köra ut till stallet och roa ridlärarens häst som har JETETRÅKIGT eftersom ena matten är upptagen och den andra är skadad. Då är det svårt att hinna skriva hos mullehästen!

 8. Jag har ridit två gånger som var de första det här året. Jotack, det känns, tackar som frågar.
  Andra gången skulle det skuttas över hinder. jag skuttade över 75 cm och är jetenöjd över bedriften. Modet avklingar med outnyttjandet.

  Nu vet jag inte om det blir nån mer ridning det här året. Lite trist minst sagt, men det sker så mycket annat.

 9. Vi mår bra.. Jag och fröken Monstertruck övar på att gå fint i koppel på urtråkiga promenade enligt henne.. Mulle eller matte råkar inte ha något tips på hur jag ska få fason på henne? mest evig dragkamp och massa fnorkande. fnorkandet bryr jag mig inte så mycket om.. men dragkampen är jobbig! Annars tömkör vi mycket, där hon mest drar runt på en ynklig liten matte som flyger efter. Hon har inte riktigt förstått att hon är 175+. 😉 Vinterpälsen har börjat komma i ljumskarna.. men annars är vi skonade från det.. solen skiner fortfarande här nere i skåne och det är riktigt varmt 🙂 Annars gör vi inte så mkt, vi tar det mest lugnt och myser en massa, eftersom det växer en liten “monstertruck” i hennes mage. 🙂 Oj, det blev en lång kommentar! Hoppas ni har översende! Puss på mulenäsan

  • Hur menar du med dragkamp? Går hon framåt/över dig eller vill hon inte gå alls?

   För mig verkar det i mångt och mycket sitta i kroppsspråket, i brist på ett svenskt uttryck “claim your space”, hästen ska ha respekt för dig och din sfär och det faktum att det är du som bestämmer även på marken.

   De gör väldigt mycket hanteringsövningar för barnen i Ponnyakuten (vet inte om det finns på SVT Play fortfarande), där de demonstrerar hur man får hästen att följa med utan att gå över dig, så att säga.

   Lycka till med Monstertrucken och Monstertruck junior!

   • Hon går väldigt mycket framåt. Inte så att hon går “över” mig utan mer att hon vill bestämma tempot. Vi kör mycket ledarskapsövningar och det är väl inte de som är problemet.. hon klampar aldrig in i min sfär och stannar när jag bstannar och backar när jag ber henne osv.
    Vet dock inte om det är hormonerna?

 10. Tackar som frågar Mullehästen, här har vi höst-städat stall-skåpet och börjat ta oss samman med igångsättning och kanske börjat boka träningar snart igen efter sommar-latheten. 🙂 Förresten, gillar din FB rumpbild. V cool.

 11. Vi har tagit oss samman och ridit för en dressyrfröken. Det behövs. Vi kan tydligen inte ens göra halt ordentligt. Sen har vi vågat gå i vatten för första gången någonsin! Det är stort!!!

 12. Jag såg dig på hopptävling Mulle!
  Du växlade mellan turbohopp, gräsätning, bekymrat öronklipp och tillbaka till turbohopp. Fram till sista och lägsta hindret. Där fick husse lyfta över dig…..
  Ungefär där insåg jag att mina linser (fortfarande under utprovning) hade vridit sig och det vita fluffet i själva verket var en kanin.
  Damn you lins.
  Men det KUNDE varit du!

 13. Helgen har gått i hästarnas tecken. Travarmadame har galoppat på vallen, likaså halvblodskillen. Att växla mellan dom är lite som att köra liten fräsig sportbil (madame) och sen byta till en pansarkryssare som har fyra delar som styrs helt oberoende av varann. Söndag fick travarmadame även vara lektant åt islänningen (den svarte fan) som gick för andra gången med ryttare på ryggen och skötte sig galant. Är era raggsockor flockextrema? För den svaret fan har adopterat ko-flocken en bit bort och gnäggar nåt så fasligt efter dom när han närmar sig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *