Sadel

Idag kom farbror Sadel. Det är alltid lika nervöst, tänk om sadeln inte alls passar och blir helt utdömd? Lyckligtvis var det inte så illa den här gången. Det var inte så illa alls faktiskt. Den behöver bara stoppas om lite och jämnas till då den var en smula sned. Det kan vi leva med. Under tiden sadeln är borta får vi leka utan, eller med den tidigare utdömda hoppsadeln (som egentligen inte sitter jättedåligt, den sitter bara inte särskilt bra. Inget som inte går att lösa tillfälligt med lite fluff).

Mullehästens samlade motion under dagen blev tre vändor fram och tillbaka förbi gårdsplan. Han förstod verkligen inte poängen med det. Men det var ju flera människor som tittade på honom, så det må väl vara hänt då. Sen fick han gå ut i hagen, det var först då krisen uppstod på riktigt. Matte tog in en socka. Mullehästen var kvar i hagen. SJÄLV!

Saken är den att vi har tre hästar och tre mattar i stallet. Om någon är sjuk så får de andra dela med sig. Och nu har den bruna raggsockans matte varit sjuk i en vecka, vilket har transformerat den lilla bruna från aningen stökig till fullkomligt odräglig. Och så kan vi inte ha det. Så Mullehästen fick låna ut sin matte för lite sockbrottning. Han var inte helt nöjd med det, men han drog ändå ett längre strå än den röda raggsockan, som blev tvungen att bada efter ridturen. En så kallad skitsursocka, bitvis. Han var dock inte alls lika bra på vattenkrig som Mullehästen, även om han gjorde tappra försök.

Mullehästen fick vara naken och skita ner sig istället. Motsatt grej liksom. Men rätt gött, om man är häst.

 
image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *