Renovering

Mullehästen står lite på boxvila just nu, men eftersom vi inte riktigt vet varför så återkommer vi med mer info om det när vi vet vad vi håller på med här egentligen. Om man frågar honom är det helt i onödan, han mår ypperligt, tackar som frågar.

För att få någon sorts aktivitet bestämde matte raskt att den smutsiga, gräsfläckiga trassliga hästen med taskig frisyr och tovig svans behövde en renovering. En liten sommarmakeover. Det vill säga ett rejält bad. Det var inga stående ovationer över den idén, det var det inte.

Att bada Mullehästen är ju i mångt och mycket lite mer en vattensport än en hygienövning. Poängen med det hela är att se till att motståndaren blir så blöt som möjligt utan att man själv blir det. En sorts vattenkrig, helt enkelt. Den som är torrast efteråt vinner. Det brukar vara ungefär jämnt skägg mellan Mulle och matte, men idag vann matte efter en genuint oschysst manöver som innefattade såpa i pannluggen (den var brun!) på Mullehästen.

Sen fick Mullehästen en filt på rompan och gå in i stallet för nästa anhalt i renoveringen – frisyren. Vi förvarnade ju lite för nån vecka sen om hur Mullemanen fullkomligt strukit med av flugtäcket och behövde kapas. Idag var matte och köpte en ny mankniv, och sen var det bara att köra. Lite traumatiskt är det, men vi har ju gjort det förr. Mullehästen ser nu ut som en pojkbandsmedlem med en taskig comb over. Men vi räknar med att det jämnar ut sig lite med tiden. Han ser aningen mindre vanvårdad ut i alla fall.

image

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *