Återbesök

Idag har Mullehästen varit på kliniken igen. Fast den andra kliniken. Som hör ihop med kliniken vi var på i måndags. Idag var vi på den vi brukar vara på. Ni vet hur det är. Om det vore någon sorts himla ordning skulle alla hålla på.

Mullehästen uppförde sig exemplariskt (till allas stora förvåning. Eller i alla fall mattes.). Han var extra nöjd över att klinikpersonalen var imponerade av hans fina doja så han fick mannekänga lite. Han försökte inte rymma mer än en gång, han åt inte allt kutterspånet i lånelägenheten och han kunde nästan stå still när han stod på kö in till hovis och väntade på sin tur.

Väl inne hos hovis stod han alldeles stilla och snällt utan happy-happy. Han bara klagade lite när hovis klämde och skar på det djupaste stället, och när det skulle sprutas rent med svidiga saker (då sa han “Aoooo!” och drog upp foten under magen). Sen blev han omgipsad och var klar för dagen.

Det fina i kråksången är att det gick att göra riktigt fint, så Mullehästen behöver bara vara gipsad en vecka till innan vi kan be vår vanliga hovis att slå på skon igen. Sen ska det bara vara att tuta och köra.

Men nu får det vara färdigt med veterinärer på ett tag. Bara den senaste veckan har kostat nästan nio tusen i veterinär. Och då har vi inte räknat in alla kostnader runt om, till exempel hur mycket Ben&Jerrys det krävs för att hålla mattes nerver i schack när sånt här händer. Om Mullehästen så gärna vill åka på utflykter kan matte komma på en hel del sådana som är både roligare och billigare, tacksåmycket. Han kan ju säga till först, liksom.


Comments

Återbesök — 6 Comments

  1. Rent krasst borde djuren fatta att man inte ska göra illa sig på helgdagar, storhelger eller egentligen över huvudtaget. Jag håller helt med om att om utflykter ska göras så kan det vara roligare grejer än att åka till veterinär. Arita skulle kunna åka och träffa Mullehäst på promenad exempelvis. Uppsuttet då, för alla inblandade parters skull =)

  2. Håller tummarna för att Mullehästen håller sig frisk nu. Känner sååå igen mig i det där med extra kostnaderna runt omkring och hellre göra roligare resor..

  3. Jag kan bara hålla med personalen om att skon (toffeln) såg himla tjusig ut. Även om jag än så länge bara sett den på bild!

    Ska kolla idag om våran hästsportbutik här uppe i Dalarna har någon!

    Bra att Mullehästen blev bättre snabbt! Har han haft hovböld någon gång förut?

  4. Sänk priserna på Ben & Jerry’s. Det är ett utmärkt medel för att hålla både mattar, studenter och mullebloggläsare i schack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *