Trapezius

De senaste dagarna har vi fått gjort en del. I söndags var vi ute en sväng och klättrade i backar med den sexiga raggsockan som verkligen inte förstår poängen med att ranta upp och ner för samma backe flera gånger. Mullehästen tycker att det är skojigt. Av någon besynnerlig anledning.

När vi var färdigridna och Mullehästen stått inne och sovit en stund (det är hårt att vara utehäst) så kom massören. Mullehästen var ju lite spänd i ryggen förra gången, men det var mycket bättre nu. Istället var han spänd i hela resten av kroppen, men det kan ju sannolikt härledas till att han aldrig har varit känd för att ligga och sova ute. Om man står upp tjugofyra timmar om dygnet kan vem som helst bli lite matt i kroppen. Framför allt var han stel i trapezius, så den fick vi order att stretcha. Det är muskeln som sitter runt manken, en stor rackare. Den var mest spänd framför manken, så det blir mycket lång, låg nos ett tag.

På måndagen gjorde vi comeback i ridhuset. Vi har inte varit där på en hel månad! Mullehästen blev jeteglad och skulle i vanlig ordning göra alla sakerna. Så matte hade lite av ett lyxproblem med att försöka sortera ut att bara göra en sak åt gången. Men vilken sak var inte så noga, så det var lite som att sitta på en karusellhäst. Det bara rullade på i stabil form. Vi jobbade mest i skritt (varav lite spansk!) men petade även in lite trav och ett par galoppfattningar. Naturligtvis stretchade vi trapezius också. När Mullehästen fattade vad det gick ut på höll han på att slå en kullerbytta i sin iver att göra rätt sak. Så vi fick ta det lite vackert. Men det var ett väldigt trevligt ridpass.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *