Svar – Del 1

En fråga till matte.

Mullehästen fotas ofta, till vår stora glädje. Väldigt ofta är bilderna väldigt nära mullenäsan, och nära mullenäsan finns mullemunnen. Min ringa erfarenhet av hästmunnar är att om något är i närheten av den så är det mat. Frågan är därför, hur många kameror har Mullehästen provsmakat?

Mulle: Nu säger jag inte att jag har provsmakat någon alls, men OM jag skulle ha gjort det (vilket jag inte har) så kan jag meddela att de ändå mest smakar fnöff.
Matte: Fnöff?
Mulle: Ja, lite torrt och fnöffigt sådär du vet.
Matte: Nej, jag vet verkligen inte.
Mulle: Nähä.
Matte: Du slickade på den gamla kameran. Och du har minst en mobiltelefon på ditt samvete.
Mulle: Jaja.
Matte: Du har haft sönder två, men en var ju inte ditt fel.
Mulle: Nej, faktiskt!
Matte, det var matte som tappade den under foten på dig, då är det inte så himla lätt.
Mulle: Jag är alltid oskyldig. Till allt!

Och en fråga till Mullehästen.
Varför är du alltid trasig? Kan inte matte få ha en hel hest att rida ut på ibland? Du vet, det är bara hela hestar som får springa…

Mulle: Nähe! Jag är inte alltid trasig!
Matte: Bara oftast.
Mulle: Det är väl en himla skillnad!
Matte: Varför är du oftast skadad då?
Mulle: Otur!
Matte: Född med en klantarselgen menar du?
Mulle: Ja, det är väl otur om något!
Matte: Mhm.

Om jag förstått rätt så köpte matte Mulle för att tävla i de högre klasserna. Hur välutbildad är matte och Mulle?

Mulle: Jag kan göra alla sakerna!!
Matte: Nåja.
Mulle: Kan jag visst!
Matte: Nu har vi väl aldrig sagt att matte köpte Mulle för att tävla i de högre klasserna. Matte letade efter en häst att tävla i de högre klasserna, ja, men träffade Mullehästen, tyckte att han var en schysst individ och ville se vad det kunde bli av det.
Mulle: ALLA SAKERNA!
Matte: Vi utbildar oss tillsammans. Om vi ska rida ett helt program kommer vi nog inte högre än medelsvår, men om vi ska göra enstaka rörelser så håller vi på att lära oss passage och i förlängningen piaff (i den ordningen, eftersom somliga funkar lite baklänges), vi kan göra byten i vartannat och har lyckats göra kvartspiruetter i galopp utan att välta. Men vi kan sannerligen inte göra alla sakerna i rad.
Mulle: Jag kan! Det är du som inte kan.
Matte: Må så vara. Men då får du väl lära mig då.
Mulle: Jag försööööker ju!
Matte: Det blir nog bra det.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *