Full fart framåt

Vi var ju ute och tog lite bilder igår, som ni som såg filmen säkert märkte. Ganska många bilder blev det. Det var ett beställningsjobb, eftersom det var ett år sen Mullehästen blev sjuk så ville vi gärna ha lite jämförande bilder. Så raggsockans husse var snäll och följde med oss ut.

Mullehästen var sannerligen allt annat än sjuk i år. I alla fall fysiskt. Han var istället Sir Crazypants och showade för kameran. Matte höll på att ramla av två gånger, en gång i en brant nerförsbacke när Mullehästen akut behövde klia näsan (i skritt), och en gång i full galopp när Mullehästen var tvungen att stanna och titta på raggsockans husse såpass att den röda raggsockan for förbi, då körde han rivstart efter så det sprätte sand överallt. Matte är inte riktigt lika oberoende av tröghetslagen som somliga andra.

Vi hade fnorkmätaren på också. I början hade Mullehästen en puls på 220, vilket inte kändes helt sunt. Så matte blev lite nojig (och raggsockornas mattar i tysthet tänkte att det var ju fantastiskt att matte har fått en möjlighet till att bli tvärnojig över olika saker). Men det visade sig bara vara elektroden under sadeln som åkt bak, så efter lite omsadling fungerade allt som det skulle igen.

Dagens stora behållning var när vi gick en liten omväg på en skogsstig för att raggsockans husse skulle hinna i förväg med kameran. Det krävde närmligen att vi skulle vada igenom en bäck. Den röda raggsockan gick först, helt obrydd, sen kom ett stort vitt ångestanfall som tyckte “ÄR NI INTE KLOKA?!?!” och vägrade gå en meter. Sist kom den bruna sockan som höll på att krascha in i den nitande vita och därmed konstaterade att Mullehästen var en sjåpig idiot. Men vi kom igenom efter en stund, smygandes så inte krokodilerna hörde och med mullemulen en centimeter ovanför vattenytan. Och en puls som steg med 30 spm. Sen var det fullt ös igen.

När vi kom hem fick pojkarna gå ut i ny hage igen. Mer gres! Först rullade alla (raggsockor gör saker i grupp!), sen blev det hardcorebete hela kvällen. Som riktiga sommarhästar ska ha det!

Förut stod vi i ett stall där det var kutym att hästarna gav sin matte en present på Mors dag. Och den ridturen vi fick på Mors dag i år, det var nog det finaste matte kunde få.


[foto: Raggsockans husse]


Comments

Full fart framåt — 1 Comment

  1. Hurra för Matte och Mulle! (Och hurra för raggsockans husse som tar så fina bilder! Jag är speciellt förtjust i den översta bilden som jag döpt till “den galopperande köttbullen”. 😀 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *