Aktivitet

Det fina med förkylningar är att de går över. Och det verkar Mullehästens ha gjort. Så det känns lite som det är dags att börja aktivera oss lite igen, lämpligen med promenad. Mullehästen blev jeteglad över att få gå ut och säga fnork åt saker. Vi hade med oss en extra människa också, ännu roligare. Och sen han var ute senast har det kommit mat överallt i skogen, så han gjorde lite sport av att försöka lura matte att tappa kollen så han kunde äta granskott. Han kom hem med en ganska wunderbaumdoftande andedräkt.

När vi kom hem fick Mulle och sockorna gå ut i gräshagen. Vi måste börja någon gång, och det blev igår. Raggsockornas matte släppte ut dem en stund då, medan Mullehästens matte låg i fosterställning i soffan under en filt och hade fångest.

Idag var matte tvungen att själv släppa över dem. Det tar emot, men det är lika bra att få det gjort, ju längre vi väntar desto farligare blir det. Och det är inte så mycket gräs än. Knappt mer än de redan har i vinterhagen. När de gick in efter en timme hade Mullehästen en ljummen framhov. Men det kan ju för all del ha att göra med att han for runt som en knäppstare i lycklig gräsyra. Det kan det.


Comments

Aktivitet — 1 Comment

  1. Hej Världens bästa bloggskrivare:-)
    Det jag kommer att skriva är inte en allmänt accepterad kunskap, men den FUNGERAR. jag har unde rmina år som Equiterapeut både i sverige och i spanien hjälpt massor av hästar med fång, stelhet, ir, magproblem etc att hålla sig friska. det handlar i grunden om en försurad kropp som gör hästar (och människor) mottagliga för den här sortens sjukdommar. Botas med att man behandlar dem som en förurad insjö, dvs man ger dem kalk, i mängd. Idealet är en blandning av 75 & kalcium och 25 % magnesium. Inte nån dyr specialblandning utan vanlig foderkalk duger fint. Ju mer protein man ger ju mer kalk måste man ge då protein bidrar till försurning i kroppen. Googla på ph värde om du vill vet amer. Förskning finns mest om människan, inte så mkt om häst tyvärr. Men det hjälper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *