Nationella Mulledagen

Idag har vi firat att det är precis arton år sen det föddes en liten Mullevalp!

Vi brukar ju se till att göra något extra skojigt på Mulledagen. Vanligtvis involverar det hoppning. Nu blev det inte så idag, matte hade bokat en överraskning åt Mullehästen men den fick vi ställa in. Så det blir senare.

Istället hade vi mysdag. Vi funderade på att ta en tur i skogen, men eftersom det var fem plusgrader och haglade på tvären bestämde vi raskt att det skulle bli ett inomhusbaserat födelsedagsfirande i år. Mullehästen tyckte det var superduper bara att få komma in en stund och slippa stå i hagen i skitvädret.

Det enda som var lite dåligt med just den här födelsedagen var att det var vaccinationsdags. Ingen vill väl ha en spruta på sin födelsedag liksom. Men det betydde att alla tre fick komma in och torka en stund. Matte tog in dem en halvtimme för tidigt för att alla skulle hinna leverera till årets bajsprov (det är märkligt att man aldrig blir gammal nog att sluta tycka det är oerhört roligt att posta bajs ibland). Den bruna sockan (som för tillfället dras med lite mer attitydproblem än vanligt) tyckte att det var ena jävla dumheter att vara tvungen att vara inne mitt på dagen. Han gick på toa genast, sen ville han gå ut igen, tacksåmycket. De andra två tyckte som sagt att det här med att slippa tvärhagel var fantastiskt, så de intog omedelbart pausposition i varsitt lägenhetshörn.

Mullehästen fick lite födelsedagsspa med fotputs, massage, pälsvård och ryktning. Han tyckte att det var förträffligt trevligt, när matte masserade nacken somnade han nästan. Det var väldigt gäspigt där ett tag.

Sen kom veterinären. Ok, man vill inte gå till veterinären på sin födelsedag, men OM man nu måste få en spruta så kan man i alla fall nöja sig lite med att raggsockorna var tvungna att få två sprutor var. Mulle behövde bara få en. Hah! Han var dessutom så spasömnig att han mest blev lite förvånad när veterinären kom och stacks. Till skillnad från raggsockorna, den röda såg ut som att hans sista stund var kommen och den bruna betedde sig som att veterinären hade förolämpat hans mamma. Men det gick bra med dem med.

Mullehästen har fått en ny åklåda i födelsedagspresent. Vi ska hämta den på lördag. Den är förvillande lik den gamla, bara lite yngre och lite mer omhändertagen. Vi hoppas innerligt att han gillar den. Den har tittutfönster!
Dessutom fick han ett gäng mässfynd av sin matte. Bland annat en ny outfit som han ska ha på nästa träning, i blått och svart. Sen hade matte fått Mullegrejer i födelsedagspresent, de fick han också prova. Och en pulsmätare, så nu ska vi ta reda på exakt vad som händer med Mullehästens puls när han går över krokodilrännorna. Matte lyckades dessutom köpa Mulles dyra fångmat för mindre än halva priset. Den fick han inte alltihop av idag, det hade ju varit lite att ta i, men han blev mycket nöjd med att veta att nomsförsörjningen är tryggad ett tag framöver. Plus att det kommer ett helt paket med olika pyjamasar i veckan. Är man en viktig häst så är man! Arton bast liksom, det blir man inte varje dag!


Comments

Nationella Mulledagen — 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *