Julgrispaket

Efter lite tjohej igår och en dag på Göteborgs hästbaluns idag så var matte väldigt sugen på att bara rida ut lite i lugn och ro. Men det var någon som hade ätit på Mullehästen. Vi nämner inga namn, men vi misstänker att det var en raggsocka. Som alltså inte bara bitit hål på täcket och tckesfodret, utan även på Mullehästen. Så får man faktiskt inte hålla på! Rakt i sadelläget dessutom, ett såntdär svidigt skrapsår som man får när man blir biten av eventuellt en raggsocka. Och svidiga skrapsår svider ju när man lägger sadel på dem.

Men matte var så sugen. Och Mullehästen var så sugen. Och raggsockan och hans matte var sugna på sällskap. Så för att undvika att gnugga sadeln i det svidande ryggsåret så la vi på ett bandage. Vi kan meddela att en rulle rosa vetflex räcker precis exakt två varv runt Mullehästens mage. Det blev lite likt en hybrid av en julgris och en present, men han verkade nöjd.

Det fungerade riktigt bra med sadeln också. Mullehästen sa ingenting, och då ska man veta att Mullehästen är ganska bra på att säga till om något inte passar hans nåd. Men nu var allt frid och fröjd. Och fnork.

Mullehästen var mjuk och glad, raggsockan var ingen huggsocka och kvällssolen sken mellan träden. Och raggsockans matte försäkrade oss om att vår lilla detour på golfbanan i torsdags var på en del där det inte gör nåt om man hoppar runt lite. Så det var ju bra. Vi travade lite, sprattlade lite, galopperade lite, hoppade lite över en krokodilränna. Sådär som man gör. Fint det.

Imorgon ska matte gå på mässan och köpa mera vetflex. Och en hel sommarjacka till Mullehästen.


Comments

Julgrispaket — 3 Comments

  1. Tycker mig känna igen den mkt tjusiga svarta styranordningen från en monter på mässan. En likadan höll på att följa med mig hem, sen slog förnuftet mig med en slägga i bakhuvudet. -Du har ju ingen häst, vad ska du med det till??!!
    Fanns ju två hästar inne på arenan som jag tyckte påminde om Mullehästen. De två vita hjältarna som såg till att prisutdelningarna gick som de skulle, med tillhörande fnork och sprattel.

  2. Det var två stycken väldigt pizziga pizzor faktiskt. “Sluta knuffas!” “JAG KNUFFAS INTE!” “Det gör du VISST!!” “Varför tittar ingen på oss, vi är ju roligast?!” “Får vi också galoppera nu?!”.

    Jag ska erkänna att jag tappade lite fokus på prisutdelningen när pizzorna hade show i hörnet.

    All cred till dressyrvinnarhästen Damon Hill som stod i händelsernas centrum och hängde med sin husse och åt nomnoms medan det stökades och lät runt om och verkade helt avslappnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *