Genrep

Om en vecka ska Mullehästen få åka på tävling! En riktig tävling, där han ska få springa långt och fort i skogen! Nu ska vi visserligen bara starta knatteklass, men ändå. Han ser mycket fram emot det hela.

Men som vi märkte i måndags så är Mullehästen väldigt intresserad av utflykter just nu. Så när matte nu börjar bli någotsånär levande igen så passade vi på att åka iväg på genrep på Mullehästens gamla ridvägar som han inte varit på de senaste tre åren. När matte kom körande med transporten slog han huvudet i foderbordet. Så det började ju bra.

Utflykt! Igen!

Naturligtvis tog vi med oss sällskap. Den till höger var mest svårlastad.

Mullehästen kände igen sig genast när vi lastade av. Han hade så bråttom iväg att han knappt kunde vänta på att sadeln kom på, så matte fick expressadla och sen klättra upp direkt för att ha någon som helst rimlig chans att hålla ordning på odjuret medan sockan och cykeln gjorde sig redo. Sen ägnade Mullehästen större delen av turen åt att tala om för sockan exakt var man springer långsamt och var man springer fort (var man går civiliserat var tydligen inte så himla noga). Han inledde dock med att krisa lite över en sandhög som FAKTISKT inte låg där för tre år sen! Men då hann sockan springa förbi och då glömde Mullehästen allt vad sandhögar hette.

Sen tog han i. Allt vad han orkade. Hela tiden. Och ju längre vi kom, desto svårare blev det att lugna ner sig. Hur kul som helst! Ute på äventyr!

Mot slutet hade vi en kilometers skrittsträcka där raggsockan traskade på i skritt, cykeln rullade på i skrittempo (även om den höll på att kasta av sin husse vid ett tillfälle) och Mullehästen hoppade jämfota på tvären bakom med sjöhästhals och bakdelen kvar i grannkommunen. Det vore en underdrift att säga att han blev genomsvettig. Men han blev avrastad i alla fall. I drygt en och en halv timme. Sen var han nästan snäll sista biten upp till transporterna igen. Men han kunde fortfarande inte stå still när matte sadlade av. SÅ trött blir man inte av det lilla!


Comments

Genrep — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *