Cheers!

Igår var det dags för tandläkaren. Men han fick förhinder, så vi fick hastigt och lustigt ställa om oss till idag var det dags för tandläkaren. På en lördag. Mullehästen var inte imponerad.

Först hade vi dock ett helt annat problem att tackla. Det har varit lite krux med vattnet de senaste dagarna, så det har varit lite grumligt. Det är absolut inget fel på det, det är precis som vanligt, smakar som vanligt, luktar som vanligt och alla på gården dricker av det. Både folk och fä.

Eller ja. Alla utom en.

Gissa vem?

Den totala drickstrejken verkar dock bara gälla inomhus. Ute duger det minsann. Samma vatten. Suck. Och en natt utan vatten må väl vara hänt, men när det nu var två nätter så kände matte att det kanske var dags att se till att Mullehästen fick i sig nåt att dricka. Tyvärr hade vi ingen kalasjuice, så matte fick ta till gamla klassiska knep som typ betforvatten och melassvatten. Spoon full of sugar, och så vidare. Och visst hjälpte det, Mullehästen sörplade glatt i sig en hel hink sockerdricka och matte kunde konstatera att den mest akuta krisen för stunden var avhjälpt.

Ända tills matte insåg att matte hade en orastad häst i full odödlighetsfas som matte tankade full med socker en timme innan tandläkaren kommer. Matte hade så att säga lite otur när matte tänkte där.

Lyckligtvis hade vi planerat in en snabb avrastning (Mullehästen med fokus på “snabb” och matte med fokus på “avrastning”), så vi krånglade på sadel och träns och sprattlade iväg ut. Det är ju rasande trevligt väder nu, men vägarna är hårda och dammiga och luften är svinkall. Men Mullehästen, som den sanna positiva själ han är, tyckte att rasande trevligt väder är rasande trevligt och struntade i resten. Sol är bra. Inte minst för att det gör att det blir roliga skuggor man kan säga fnork åt.

Eftersom vi inte hade jättemycket tid så blev det inte så långt, men vi fick in både trav och galopp. På travsträckan hemåt som Mullehästen nu har bestämt är hans ostrukturerade galenskapssträcka tryckte matte ihop honom lite och övade byten i serier ungefär halva vägen innan han fick lov att sticka iväg och ha yahoos. Det är inte klokt vad lätt det går när framåtbjudningen inte är så mycket bjudning som det är hårt motiverande övertalning. Även om vi bara fick till byten i vart fjärde idag (förra veckan lyckades vi med vart tredje och nåt enstala vartannat), men det var mest pilotrelaterat. Matte är fortfarande lite off, så kan vi säga.

Sen var det dags för tandläkaren. Mer om det imorgon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *