Bortskämd

Mullehästen sträckte sig ju lite i ryggen häromveckan, och eftersom han är en bortskämd häst med en maximalt pjoskig matte så gogglades det genast fram en lämplig hästmassör, och igår var det dags.

Efter de senaste dagarnas riverdance i stallgången (även känt som Odödlighetsfasen, part II) så tänkte matte strategiskt att vi får ta till åtgärder om yrvädret ska kunna stå still och uppföra sig i en timme. Så vi inledde med en ridtur ihop med raggsockan. Eftersom det var snålblåst från sibirien och därmed upplevd utomhustemperatur på ungefär minus tjugosju grader celsius, så valde vi en väg inne i skogen där det måhända var lite mer lä. Det var det också, tyvärr var det istället blankis, så det var bara att försöka hålla sig i skinnet och skritta.


[foto: Raggsockans husse]

Det blev en halvtimme skritt, sen lämnade raggsockan av oss på gårdsplan och fortsatte ut på egna äventyr. Mulle fick gå in och gå på toa i lägenheten medan matte hämtade den röda raggsockan, som i egenskap av städad individ fick agera sällskap under massagen. Han tyckte att det var utmärkt att ta paus från isvindarna och stod och tog en tupplur i ett hörn större delen av tiden. Bättre lugnande sällskap är svårt att hitta.

Sen kom massören. Mullehästen tyckte att hon var intressant. Han kan vara lite blyg inför främmande som kommer och petar på hans kropp (det KAN vara en veterinär!), men massören gillade han genast. Och när massagen satte igång kablonksomnade han och stod och hängde, tuggade och gäspade så det knakade i hela huvudet på honom.

Lyckligtvis var han inte döende som matte alltid befarar, utan lite stel i ländryggen och bogarna. Men inte ens särskilt mycket. Dessutom fick han benmassage, det tyckte han var så skönt att han nästan ramlade. Återbesök i april, fram till dess ska Mullehästen stretcha ryggen och svansen, men får springa på som vanligt. Han fick också fina betyg för sin mycket bra muskeltonus. Han är en naturbegåvning på det, helt enkelt!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *