Lite stelt

Det är lite stelt just nu. Det är halt, går inte att springa av sig ordentligt, man måste gå försiktigt i hagen, bla bla bla. Det leder till en hel del tragglande i ridhuset, och att traggla där utan att springa av sig ute mellan varven gör bara att det blir ännu stelare. Detta toppat med att Mullehästen verkar ha vurpat i hagen för gud vet vilken gång i ordningen har resulterat i en mullekropp som inte är helt funktionell. Han har ont i ryggen, ena höften, nacken och en bog. Inte mycket, men tillräckligt för att han ska slippa bära runt på matte i ett par dagar.

Igår tömkörde vi för att matte skulle kolla om han var halt. Jäkla lätt att kolla det på någon som bockar i varje övergång och tycker det är fenomenalt att äntligen ha fast underlag under fötterna och ingen matte på ryggen. Men när han hade taggat ner lite syntes ingen hälta, utan det verkar mest vara ryggproblem. Så idag körde vi massagedag med mys i stallgången istället för att traggla runt i ridhuset igen.

Tydligen har det blivit vår också. Sen igår. För då fällde han visserligen lite päls, men idag rasade det i tussar. Och kliade! Överaaaallt! Så Mullehästen tyckte att matte skulle massera med naglarna, och han skulle peka precis vart det skulle klias. DÄR och DÄR och DÄR och…

Mest bakom öronen och under magen, men uppe på baken var finfint det med.

Sen ägnad vi en stund åt riktig massage och stretching. Vi fick bort kanske hälften av spänningarna, resten får vi ta en annan dag. Imorgon blir det jogg i snören igen. Eller blandade småhopp, beroende på vem av oss som är mest viljestark för dagen.


Comments

Lite stelt — 2 Comments

    • Genom att klia öronen med matte som bra klimotstånd. Då blir det lättare att ta borsten och klia med den, och mysigare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *