Inte suveränt

Okej, vi hade fröken på besök igår och skulle vara duktiga och rida lektion. Efter en veckas slarvridning och vila. Först för att Mullehästen fick behandling för sin mage och sen för att matte drabbades av februari. Resultatet av detta var en väldigt väldigt pigg Mullehäst och en väldigt väldigt trött matte som inte orkade hålla emot. Men Johanna var märkligt nog godhjärtad nog att låta oss öva på saker mest i skritt, så den matta matten skulle ha en chans. Det gjorde bara att Mullehästen tyckte det blev astråkigt, så han var frustrerad, och när han väl skulle ta i och galoppera så var det bara inom angiven ram och då blev han förbannad och fällde ut öronen åt sidorna och gjorde fula grimaser, vek sig dubbel, sprattlade, stampade i marken och lyckades med konststycket att skjuta ut båda bogarna samtidigt.

Men det är som det är, om det nu ska gå åt skogen när man rider så är det ju smidigt att ha en fröken där som kan hjälpa till att reda ut det hela. Dagens lektion gick ut på att vi fick visa upp vår läxa från förra gången (spåra ordentligt och göra öppnor i alla gångarter), sen fick vi träna på vändningar på framdel/bakdel i hörn. Mullehästen tröttnade efter ungefär tre hörn och gjorde egna vändningar på lite alla möjliga kroppsdelar i lite alla möjliga hörn av banan närhelst han kände för det. För att han kan.

Marsch!

Gruff.

“Okej då. Lite trav då. Men jag tänker inte använda bakbenen.”

“Det här är FEL sorts galopp! För lite fart! Och jag kan VISST galoppera med en bog i vart hörn av ridhuset!”

Paus.

Så nej, inte helt suveränt. Men det kunde varit värre. Och han fick beröm för att han spårade mycket bättre än förra gången. Vi får vara nöjda med det.

[foto: Raggsockans husse]


Comments

Inte suveränt — 1 Comment

  1. Dagens bilder gör att gårdagens något missnöjda Mullehest fick en bra förklaring. Det ser ut som om han skulle kunna göra ytterligare en ful grimas åt Johanna =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *