Farbror Sadel

Idag hade vi raggsockornas Farbror Sadel på på besök. Inte en dag för tidigt, med tanke på hur Mullehästen ändrat ryggen fram och tillbaka under det senaste året, samt hur vansinnigt dåligt hoppsadeln passar (även om det fungerar hjälpligt med olika typer av paddning). Att kontrollera att sadeln sitter bra är något man ska göra minst en gång om året, helst varje halvår. Vi gjorde det senast för tre år sen med hoppsadeln. Det är under all kritik. Dressyren kollade vi för ungefär ett och ett halvt år sen (vi kom liksom lite av oss i somras med såna saker).

Mullehästen tyckte att det var spännande med en ny figur i stallet, så han var tvungen att stå halvvägs ute ur sin lägenhet och spana medan han väntade på sin tur. Båda raggsockorna fick sina sadlar godkända i tur och ordning, och sen var Mullehästen sist ut.

Först blev han genomklämd i ryggen och fick omdömet lite stel i ländryggen, men det är ju med största sannolikhet träningsvärksrelaterat så det är ingen vi drar så stora växlar på. Sen provade vi sadlarna. Mattes aningar i ärendet visade sig stämma ganska bra. Hoppsadeln passar bedrövligt illa (suck), men eftersom bommen ändå verkar bra anpassad efter Mulleryggen så tog Farbror Sadel med sig sadeln hem för att försöka bygga om den så den blir mjuk, fin och välanpassad. Vi håller tummarna för att det är möjligt att få till det drägligt så vi slipper shoppa sadel, för det har vi verkligen inte lust med.

Dressyrsadeln fick godkänt i passformen. Den börjar bli lite trött i stoppningen, men inget akut, så den får åka med på omstoppning vid nästa tillfälle om några månader. Det hade blivit lite omständigt att ha båda sadlarna ivägskickade och vara tvungna att åka runt barbacka på heltid. Den fick bara lite stryk i stigläderfästena, så de ska lösa ut ordentligt. Enligt Farbror Sadel får matte nu ramla av hur mycket matte vill.

Matte vill inte ramla av alls. Vi är färdiga med det för i år, tackar som frågar.


Comments

Farbror Sadel — 1 Comment

  1. Hej, en sådan där som kommer ut och kollar sadeln regelbundet, var hittar man en sådan? Du kanske kan lämna ut hans namn och kontaktuppgifter? Skriv gärna ett svar på min yahoo-adress. Jag hittar aldrig svaren när de kommer här sedan :O(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *